Δημόσιος διάλογος για την Ευρωπαϊκή Συνοχή και το μέλλον της Ευρώπης στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Ε.Γ.Ε.

Η πόλη της Φλώρινας φιλοξένησε στις 6 Οκτωβρίου 2018, την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, η οποία είχε ως θέμα «Η Ευρωπαϊκή συνοχή σε κίνδυνο;».

Τη διοργάνωση ανέλαβε η Δ.Ε. του παραρτήματος Φλώρινας, η πρόεδρος του οποίου, Χρύσα Μάντση, καλωσόρισε τις παρευρισκόμενες γυναίκες που έφτασαν στη Φλώρινα από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κω, Κέρκυρα, Γιάννενα, Πάτρα, Κιλκίς, Γουμένισσα, Καβάλα, Εύβοια κλπ.

 

Η κα Μάντση υπογράμμισε πως το θέμα της συνδιάσκεψης επιλέχτηκε από τα περιφερειακά συμβούλια με γνώμονα το γεγονός ότι η Ε.Γ.Ε. αφουγκράζεται την κοινωνία και προσπαθεί να είναι πρωτοποριακή και στις ιδέες και στα ζητήματα που προκύπτουν και πάντα αναζητά το διάλογο και την εξεύρεση λύσεων.

 

Χαιρετισμό απέστειλε η πρόεδρος του πανελλαδικού συμβουλίου της Ε.Γ.Ε., Τιτίνα Πανταζή, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για λόγους υγείας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συνδιάσκεψη ο πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστας Φιλιππίδης.

 

 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, επικεφαλής του Europe Direct Δυτ. Μακεδονίας και Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, ο οποίος παρουσίασε την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2018 #soteu και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους συμμετέχοντες. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τη συζήτηση που ακολούθησε στο παρακάτω βίντεο.