Εγκαινιάζεται στις 10 Οκτωβρίου 2018 το νέο κτίριο της ιστορικής Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Με σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με τα εγκαίνια στις 10 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Κοζάνη γιορτάζει την έναρξη λειτουργίας του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

Αναφορικά με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στα εγκαίνια, ο δήμαρχος τόνισε πως «η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο της Κοζάνης, αλλά ολόκληρης της χώρας. Θέλοντας να δείξουμε την ηθική διάσταση και σημασία της βιβλιοθήκης, καλέσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μία κιβωτός γνώσης, πληροφοριών, ιστορικών δεδομένων, η οποία αφορά έξω από τα όρια της πόλης, αφορά το σύνολο του ελληνισμού. Αυτή είναι η μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε ένα τέτοιο γεγονός».

 

Το νέο «σπίτι» της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης βρίσκεται επί της οδού Δαβάκη 9 . Ήδη λειτουργεί το αναγνωστήριο, το media lab καθώς και η παιδική βιβλιοθήκη, ενώ η νέα αίθουσα των παλαιτύπων στεγάζει πλέον τους θησαυρούς της πόλης σε συνθήκες βελτιστοποιημένων προδιαγραφών.

 

Στο ισόγειο επίσης θα λειτουργήσει, στο επόμενο διάστημα το πωλητήριο και το cafe της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

 

Το Έργο συγχρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.