· 

Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Ανταλλαγής Νέων "Virtual Town to Real Town" από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας – EDIC  και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας  (ΟΕΝΕΦ) σε συνεργασία με τον οργανισμό Momentum World από το Ηνωμένο Βασίλειο, οργάνωσαν και ολοκλήρωσαν το Σχέδιο Ανταλλαγής Νέων "Virtual Town to Real Town" στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ , το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη της Φλώρινας, από τις 20 μέχρι και τις 28 Οκτώβρη 2018.

 

Το σχέδιο ανταλλαγής νέων αφορούσε νέους ανθρώπους ηλικίας από 15-19, και πιο συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν 12 νέοι άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο και 12 από την Ελλάδα  και επιπλέον 2 ενήλικες αρχηγοί ομάδας από την κάθε χώρα.

 

Το θέμα του προγράμματος ήταν "πώς φτιάχνεται μια πόλη" και όλες οι δραστηριότητες κινήθηκαν γύρω από αυτό το πλαίσιο και είχαν άμεση σχέση με ζητήματα όπως η τοπική οικονομία , η οργάνωση μιας πόλης, η υπηκοότητα,  οι υποδομές και οι υπηρεσίες που παρέχει μια πόλη κλπ. Μέσω αυτού του προγράμματος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν , και μέσω της φαντασίας και της δημιουργικότητας να "χτίσουν" μια εικονική πόλη της Φλώρινας , να κάνουν φιλίες και να μάθουν για τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας. Κατά τη διάρκεια του σχεδίου πραγματοποιήθηκαν, επιπροσθέτως , και εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου οι νέοι να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν την πολιτιστική και πολιτισμική ομορφιά της Φλώρινας.