· 

Ομιλητής στο διεθνές σεμινάριο "Brain drain or Brain gain" ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας.

Από τις 28 - 30 Οκτώβρη 2018 πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας σεμινάριο σχετικά με το ρόλο, τα οφέλη και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων στους νέους ανθρώπους. Το σεμινάριο είχε ως βασικό στόχο τη διερεύνηση του φαινομένου της διαρροής εγκεφάλων (Brain Drain) και το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων  για το σκοπό αυτό, ιδίως με την παροχή ευκαιριών στους νέους ανθρώπους.

 

Ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, κος Κωνσταντίνος Στεργίου, μέλος του Pool of European Youth Researchers του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετείχε στο σεμινάριο ως ομιλητής και παρουσίασε το σημαντικό ρόλο της εργασίας στον τομέα της Νεολαίας (Youth Work) και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην αντιμετώπιση του φαινομένου του Brain Drain.

 

Η παρουσίαση του κου Στεργίου, είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε ως μέρος του προγράμματος της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης , της Κροατικής Προεδρίας.