· 

Βράβευση του Προέδρου του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας για την πολυετή συνεισφορά και το έργο του στον τομέα της Νεολαίας (Youth Work)

 

Μεγάλη διάκριση και τιμή για τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) αποτέλεσε η βράβευση του Προέδρου του, κ. Κωνσταντίνου Φιλιππίδη, από τον Πρύτανη του Limerick Institute of Technology (LIT) της Ιρλανδίας, καθηγητή Vincent Cunnane, για την πολυετή συνεισφορά και το έργο του στον τομέα της Νεολαίας (Youth Work).

 

Η ετησία τελετή και απονομή του συγκεκριμένου βραβείου «Youth Work Ireland Tipperary Award» αποτελεί τη μέγιστη αναγνώριση για την κοινωνική δράση στον τομέα της νεολαίας και είναι ξεχωριστή γιατί απονέμεται από φορείς που αποτελούν πρότυπο στη δημιουργία πολιτικών για τη νεολαία στην Ιρλανδία αλλά και την Ευρώπη.

 

Σημαντική στιγμή για τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας αποτέλεσε και η ορκωμοσία πέντε μελών του, στο ιδιαίτερα καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του LIΤ «M.A. in Youth Work with Games and Digital Media». Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, Κωνσταντίνος Στεργίου, Λάζαρος Παπουτζής, Ιάσων Τάχου και Νικόλαος Μωραϊτάκης ολοκλήρωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία το 2ετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του LIT συνδυάζοντας εθελοντική εργασία στον τομέα της Νεολαίας και σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε μέρος ενός 3τούς σχεδίου στρατηγικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Erasmus+ (KA2), με φορέα υλοποίησης τον Youth Work Ireland Tipperary.

 

Η δια βίου μάθηση, η απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών, η συνεχής δικτύωση και συνεργασία, αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες για τη συνέχεια του έργου μας. Να ενισχύουμε και να στηρίζουμε τη Νεολαία και να ανοίγουμε νέους δρόμους για τα παιδιά μας!

 

Οι Νέοι μπροστά!