Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αμύνταιο.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο μέρος του συνεδρίου που αφορούσε την προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα στις αίθουσες του Δημαρχείου Αμυνταίου, στις 2 Μαρτίου 2019.

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προωθήσει την ιδέα της Δημοκρατίας και να αφυπνίσει τους νέους για ζητήματα που αφορούν την πόλη τους.

Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να λάβουν αποφάσεις με βάση τον γόνιμο διάλογο καθώς και να εξοικειωθούν με τους θεσμούς και τα κοινά μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο δια δραστικής εμπειρίας.

Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα βασικά προβλήματα της κάθε περιοχής και να συνδιαμορφώσουν προτάσεις πολιτικής για την περιοχή τους.

 

Στην προσομοίωση συμμετείχαν μαθητές Λυκείου, φοιτητές και νέοι από 16 έως 23 ετών που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες της Φλώρινας.

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος του έργου "Ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση πολιτικών για την Περιφέρεια" και διοργανώνεται από το Europe Direct - Δυτικής Μακεδονίας και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 

Πολύ σημαντική υπήρξε η παρουσία στο συνέδριο, του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψης του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες με το πέρας του συνεδρίου, έλαβαν αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Παρακάτω παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από την προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αμύνταιο, καθώς και αντίστοιχο βίντεο.