Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης, φιλοξένησε τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας ενημέρωσης, πληροφόρησης αλλά και παροχής βοήθειας κυρίως προς τους νέους και νέες της περιοχής μας, και στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που διοργανώνει ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019,  "1st Time Voters" σε συνεργασία με το δίκτυο Teachers4Europe, φιλοξένησε μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στα γραφεία του Κέντρου μας.

 

Αρχικά, ο επικεφαλής του Europe Direct, κ. Κωνσταντίνος Στεργίου, καλωσόρισε και ξενάγησε τους μαθητές στο χώρο του Κέντρου μας και τους εξήγησε το ρόλο, τους σκοπούς και τις βασικές επιδιώξεις του Κέντρου.

Έπειτα, ανέλαβε να ενημερώσει τους μαθητές - μαθήτριες, οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (E.P.A.S.), για θέματα πρώτης προτεραιότητας που τους απασχολούν όπως είναι : η ένταξη στην αγορά εργασίας, η απασχολησιμότητα, οι σπουδές, η εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση σε άλλη χώρα της ΕΕ, η συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού στο εξωτερικό, η σημασία του δικαιώματος της ψήφου, η ανάγκη συμμετοχής τους στις Ευρωεκλογές του Μαΐου καθώς και η εμπλοκή και δραστηριοποίησή τους στην καμπάνια "Αυτή τη φορά ψηφίζω".

 

Πολύ σημαντική υπήρξε και η αναφορά του Επικεφαλής στα ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και επαγγελματικής μαθητείας και πιο συγκεκριμένα τι είναι το Erasmus+ και ποια τα οφέλη και πλεονεκτήματά του.

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ως δίαυλος επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, προωθεί, ενισχύει και πραγματοποιεί ενημερωτικές - εκπαιδευτικές επισκέψεις, προάγοντας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τις ίσες ευκαιρίες συμμετοχής, έκφρασης και δημιουργικότητας, την απασχόληση, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, καθώς και την ενεργή συμμετοχή  των πολιτών της υπαίθρου και κυρίως της νεολαίας στην προσπάθειά της Ευρωπαϊκής οικοδόμησης.

Παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες από την επίσκεψη των μαθητών στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας.