Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε τον Διάλογο Πολιτών, που είχε ως επίκεντρο τη νεολαία, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

Με μεγάλη συμμετοχή από νέους και νέες της περιοχής μας ολοκληρώθηκε ο «Διάλογος πολιτών: Προοπτικές για την Νεολαία, προκλήσεις για την Ευρώπη και οι Ευρωεκλογές». που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στα γραφεία του Κέντρου μας.

 

Αρχικά, η επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου μας, κα Κωνσταντίνου Ελένη, χαιρέτισε και καλωσόρισε  τους παρευρισκόμενους, κάνοντας μια μικρή εισαγωγή και δίνοντας το λόγο, στον βουλευτή, κ. Κωνσταντίνο Σέλτσα, να απευθύνει χαιρετισμό. Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Στέφανος Μπίρος. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως χαιρετισμό έστειλε και ο βουλευτής, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση.

 

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, τον πρώτο λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ και νόμιμος εκπρόσωπος του Europe Direct, κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στα αγαθά και τις αξίες που μας παρέχει τα τελευταία 70 συναπτά έτη η ΕΕ, όπως είναι η δημοκρατία, η ειρήνη, η ελεύθερη μετακίνηση κλπ.

Εξήγησε ακολούθως και πως μέσα από τη συμβολή, τη στήριξη και τη βοήθεια της ΕΕ, έχει καταφέρει ο ΟΕΝΕΦ που αποτελεί και φορέα υποδοχής του Κέντρου, να υλοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων.

 

Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, κ. Μπάμπης Παπαϊωάννου παρουσίασε το σύνολο των πολιτικών, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που υλοποιούνται τόσο από την ΕΕ όσο και από την ελληνική κυβέρνηση και αφορούν τη νεολαία. Ακολούθως, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Δρ. Χάρης Κούντουρος παρανέβη επισημαίνοντας τη σημασία της ψήφου στις επόμενες Ευρωεκλογές για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους μας. Εν συνεχεία, ο Young Multiplier για τις Ευρωπαϊκές εκλογές 2019, κ.  Δημήτρης Μαραγκός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματα κινητικότητας όπως το Erasmus+ και πως τέτοιου είδους προγράμματα ευαισθητοποιούν, αφυπνίζουν και δραστηριοποιούν τους πολίτες ώστε να γίνουν ακόμα πιο ενεργοί.

 

Τη συζήτηση έκλεισε ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, με την εισήγησή του που αφορούσε την  νεανική επιχειρηματικότητα και απασχολησιμότητα στην Ευρώπη και ο οποίος έδωσε το λόγο στα νέα παιδιά , όπου και ακολούθησε ένας πολύ εποικοδομητικός και ενδιαφέρων διάλογος.