Εορτασμός της 9ης Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να οργανώσει σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής του, τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ),  ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης σχετικά με την καμπάνια "thistimeimvoting" σε κεντρικά σημεία της πόλης, που θα ξεκινήσουν από τις 10 πμ και θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 μμ περίπου.

Ενεργό ρόλο στην εκδήλωση πρόκειται να έχουν οι μαθητές Λυκείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης" όπως επίσης και φοιτητές του Πανεπιστημίου οι οποίοι κάνουν την άσκηση τους στον ΟΕΝΕΦ.

 

Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για τη σημαντικότητα της ψήφου και της συμμετοχής των πολιτών και κυρίως των νέων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές καθώς και η αντίστοιχη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "thistimeimvoting".

Οι μαθητές, φοιτητές και εθελοντές του Ομίλου, θα διανείμουν επιπλέον, έντυπο ενημερωτικό υλικό από τα αρχεία της ΕΕ, με εκδόσεις που αφορούν τη νεολαία αλλά και αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό για την καμπάνια των Ευρωεκλογών.

 

Οι δράσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν σε καίρια σημεία, όπως είναι η Κεντρική Πλατεία Φλώρινας, το Νέο Πάρκο Φλώρινας καθώς και στο χώρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα.

Παρακάτω, παρατίθεται η αφίσα της εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.