Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου, καμπάνια ενημέρωσης για τις Ευρωεκλογές από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και τον ΟΕΝΕΦ.

Με αφορμή την Ημέρα Ευρώπης 9 Μαΐου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας και τους εθελοντές του, καθώς και με μια ομάδα 30 μαθητών από το 2ο ΓΕ.Λ. Φλώρινας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Μελισίδου και την υποστήριξη του διευθυντή κ. Σταμπουλτζή, βγήκαν στους δρόμους της Φλώρινας με το σύνθημα ‘Αυτή τη φορά ψηφίζω’.

 

Βασικός στόχος της σημερινής δράσης ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη σημαντικότητα της ψήφου και της συμμετοχής των πολιτών στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, καθώς και η αντίστοιχη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "thistimeimvoting". Οι μαθητές χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες, με τη συνοδεία των φοιτητριών που πραγματοποιούν τη Διευρυμένη Πρακτική Άσκηση στον ΟΕΝΕΦ και αποτελούν ενεργά μέλη του Ομίλου, διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, προσεγγίζοντας τους περαστικούς και κυρίως τη νεολαία. Ο καθένας από αυτούς κλήθηκε να εκφράσει τον λόγο για τον οποίο θα ψηφίσει αυτή τη φορά στις Ευρωεκλογές. Παράλληλα, μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

 

Η πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίθηκε θετικά στην καμπάνια αυτή και εκφράστηκαν οι απόψεις και οι σκέψεις των συμμετεχόντων για την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές. Η ποικιλία των απόψεων αποτέλεσε αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο.

Παρακάτω, παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από τις ανοικτές εκδηλώσεις ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκαν για τον Εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.