Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην ημερίδα των φοιτητών του ΤΕΙ ,"Προοπτικές απασχόλησης των νέων στον πρωτογενή τομέα".

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος φοιτητών της Σχολής Γεωπονίας του ΤΕΙ Φλώρινας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lingos, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Αντικείμενο της ημερίδας ήταν οι προοπτικές απασχόλησης των νέων στον πρωτογενή τομέα.

 

Ο επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ομιλητής στην ημερίδα, κ. Κωνσταντίνος Στεργίου, απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε τα συγχαρητήρια του στους διοργανωτές καθώς θεώρησε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παρευρέθηκαν στην ημερίδα αρκετοί νέοι, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τις προοπτικές των σπουδών τους αλλά και για την μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Στη συνέχεια της ημερίδας, ο κ. Στεργίου, αναφέρθηκε στο ρόλο και στον σκοπό του Europe Direct, το οποίο ως Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί έναν φορέα επικοινωνίας και ενημέρωσης σχετικά με την Ε.Ε., τις πολιτικές και τα προγράμματα της.

 

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε στους παρευρισκόμενους πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τους πόρους καθώς και τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προκύπτουν μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.  Επιπροσθέτως, επεσήμανε πως οι ίδιοι μπορούν να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας καινοτόμου ιδέας ή επιχείρησης, στηριζόμενοι σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus+.

 

Παρατίθενται φωτογραφίες από την ημερίδα στην οποία συμμετείχε ο κ. Στεργίου καθώς το αντίστοιχο βίντεο (8:40").