Ο κ. Κων/νος Στεργίου, επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου".

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην παρουσίαση του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που έλαβε χώρα, την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, από μία ομάδα μαθητών του 2ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας.

 

Ειδικότερα, οι μαθητές του 2ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας, το οποίο αποτελεί και «Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», με τη συντονίστρια του προγράμματος, εκπαιδευτικό κα Μελισίδου Ρίτσα και την εκπαιδευτικό κα Τόλη Θεοδώρα, επισκέφτηκαν και ενημέρωσαν ανάλογα τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. 

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Κωνσταντίνος Στεργίου, ως επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, ενημέρωσε τους μαθητές τόσο για τις δράσεις του ΟΕΝΕΦ όσο και για το βασικό ρόλο και τις επιδιώξεις του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

 

Μέσω αυτής της παρουσίασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να αλληλεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν καθώς και να προχωρήσουν σε έναν γόνιμο και παραγωγικό διάλογο σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις προκλήσεις που αυτή καλείται να αντιμετωπίσει καθώς και το ρόλο βασικών θεσμών της, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου ΓΕ.Λ Φλώρινας για την ουσιαστική και σοβαρή παρουσίαση του προγράμματος και στις καθηγήτριες τους, κα Μελισίδου Ρίτσα και κα Τόλη Θεοδώρα.