Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου της Σκοπιάς.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου της Σκοπιάς, την Παρασκευή 17 Μαΐου, με σκοπό να ξεναγηθούν στο χώρο του Europe Direct και να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου αλλά και γενικότερα για την Ε.Ε. 

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) και νόμιμος εκπρόσωπος του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, μίλησε και εξήγησε στους μικρούς μας φίλους με απλά λόγια τη σημασία της Ε.Ε., τι είναι η Ε.Ε., την ιστορία και τις δραστηριότητες της. Επιπλέον αναφέρθηκε και στη δράση, τον ρόλο και τους στόχους του Κέντρου, και τόνισε πως το Europe Direct αποτελεί ένα επισκέψιμο κέντρο που παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του, τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους μας φίλους. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, προβλήθηκε και σχετικό βίντεο όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν τις χώρες και  τις αντίστοιχες πρωτεύουσες  της Ε.Ε.

 

Επιπροσθέτως, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας ως επίσημος φορέας ενημέρωσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διένειμε το αντίστοιχο έντυπο ενημερωτικό υλικό, για να φέρει ένα βήμα πιο κοντά τους μαθητές με την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής τους ταυτότητας. 

 

Πολύ σημαντική υπήρξε και η συμβολή των συνεργατών  του Europe Direct και συγχρόνως ασκούμενων φοιτητριών στον ΟΕΝΕΦ, όπου μέσω ψυχαγωγικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά με τα παιδιά και να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί. Έτσι, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα όχι μόνο να παίξουν, αλλά να δημιουργήσουν, να ζωγραφίσουν και να μάθουν.