Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας!!!!

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας  γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μαζί με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.

 

Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού, οι μαθητές της Α’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας επισκέφτηκαν τα γραφεία του Κέντρου μας και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο του Europe Direct και να ενημερωθούν σχετικά με βασικές έννοιες όπως : τι είναι το περιβάλλον, τι εννοούμε με τον όρο προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, τι είναι η ανακύκλωση, τι είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση και ποιες οι επιπτώσεις της καταστροφής του περιβάλλοντος για την υγεία του ανθρώπου. Επιπλέον οι μαθητές παρακολούθησαν αντίστοιχο ενημερωτικό βίντεο για την ανακύκλωση και «έπαιξαν» ένα κουιζ γνώσεων, όπου τους βοήθησε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα Περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

 

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, οι μικροί μας φίλοι με πλούσιες εικαστικές και άλλες δράσεις όπως  ζωγραφική και κατασκευές (χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά π.χ. πλαστικά μπουκάλια, ρολά από χαρτί κλπ έφτιαξαν τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες όπως κουμπαρά, μολυβοθήκη κλπ), απασχολήθηκαν με τρόπο δημιουργικό και ψυχαγωγικό και μέσω της έκφρασης και της φαντασίας τους, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα τους και απελευθέρωσαν τα συναισθήματα τους .