Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, στην Πράγα - Δημοκρατία της Τσεχίας!

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα - Δημοκρατία της Τσεχίας, από τις 9-11 Οκτωβρίου 2019.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ και νόμιμος εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπησε το Edic Δυτικής Μακεδονίας και συμμετείχε με παρεμβάσεις στα πάνελ με θεματική τη συνεργασία της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την κοινωνία των πολιτών και τις οργανώσεις. Επίσης συμμετείχε και στα εργαστήρια διεθνικής συνεργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας.

 

Τους συμμετέχοντες των 450 Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct  χαιρέτισε και καλωσόρισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Tomáš Petříček. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της συνάντησης τον λόγο πήραν, η κα Pia Ahrenkilde Hansen, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Jiří Švarc, Προϊστάμενος Μονάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κα Dorka Bauer, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Climate-KIC κ.α.

 

Η φετινή  συνάντηση αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών και των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκθεση δικτύωσης που ακολούθησε των εργασιών του συνεδρίου, έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη και τους εκπρόσωπους των Κέντρων να συζητήσουν κοινές δράσεις για τη βέλτιστη και αποτελεσματική πληροφόρηση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Παρακάτω, παρατίθεται το σχετικό φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην ετήσια συνάντηση των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct.