ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ EUROPE DIRECT ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ BRIDGE MUSIC BAR!

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και οι εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ και της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας - ΕΚΑΤΟ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Τροχαία Δ. Φλώρινας, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, την 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

 

Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με την μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αυτή τη χρονιά, οι εθελοντές και συνεργάτες μας βρίσκονταν στο Bridge Music Bar και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τους κινδύνους που ενέχει η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και τα αρνητικά αποτελέσματα του.

 

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και αυξημένο το ενδιαφέρον του, καθώς κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι εθελοντές μας ενημέρωσαν και φόρεσαν "βραχιολάκια" του οδηγού της παρέας σε 72 νέους και νέες, από τους οποίους 30 άνδρες και 42 γυναίκες. Επιπλέον φιλικό αλκοτέστ έκαναν εθελοντικά 48 άτομα, εκ των οποίων 21 άνδρες και 27 γυναίκες. Σχετικά με το νόμιμο, επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ τα ποσοστά για τους συμμετέχοντες μας υπήρξαν ως εξής :  ο αριθμός των ατόμων για τιμή πάνω από 0,24 (χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα) ήταν 11 για τους άντρες και 9 για τις γυναίκες, από τον συνολικό αριθμό των 48 ατόμων που έκαναν αλκοτέστ, γεγονός που πρέπει να μας κινητοποιήσει και να μας αφυπνίσει για τα πιθανά αρνητικά αποτελέσματα χρήσης και κατάχρησης αλκοόλ, ώστε η ενημέρωση να γίνει συνείδηση και αυτή από την πλευρά της συνήθεια για την μη κατανάλωσή  του.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες, πέραν της ενημέρωσης που είχαν, έλαβαν και σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα.

 

Επιπλέον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Τροχαία του Δήμου Φλώρινας για την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή της καθ όλη τη διάρκεια της δράσης.