Ολοκληρώθηκε ο αγώνας 3D Τοξοβολίας "ΑΡΚΤΟΣ 2019"- Χορηγός Επικοινωνίας το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο φορέας υποδοχής του, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ, στήριξαν και συμμετείχαν ως χορηγοί επικοινωνίας στον πρώτο αγώνα τοξοβολίας τρισδιάστατης απεικόνισης στόχων 3D στην Ελλάδα, με την ονομασία «AΡΚΤΟΣ 2019», που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, στην τοπική κοινότητα Λεπτοκαρυών.

Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας «Κορύβαντες». Ο διαγωνισμός ακολούθησε τους Κανόνες της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (World Archery) και περιελάμβανε τις σχετικές κατηγορίες (Compound bow, Barebow, Longbow, Instinctive).

 

Οκτώ κατηγορίες ανδρών - γυναικών, 18 σύλλογοι, 47 τοξότες και τοξότριες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Λετονία έλαβαν μέρος στον αγώνα "ΑΡΚΤΟΣ 2019". Επιπλέον, ο τόσο διαδεδομένος αγώνας τοξοβολίας στο εξωτερικό, τράβηξε την προσοχή όλων των τοξοβόλων ανά τον κόσμο, και έφερε 50 και πλέον συμμετοχές από Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Νότιο Κορέα, Η.Π.Α, Τουρκία και Ελλάδα στο διεθνές meeting παραδοσιακής τοξοβολίας του Σαββάτου (26/10) που προηγήθηκε, δίνοντας μια τόνωση στον τουρισμό της περιοχής μας, αφού όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία, την τοποθεσία καθώς και τη γεωλογία του εδάφους που υπήρξε ιδανική και κατάλληλη για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες.

 

24 στόχοι αγνώστων αποστάσεων, με ομοιώματα ζώων από αφρώδες σπογγώδες υλικό, στην πλειοψηφία τους από την ελληνική πανίδα, σε μία φανταστική κατάφυτη διαδρομή μέσα στο δάσος της περιοχής. Ο εξαιρετικά ενδιαφέρον αγώνας συνδύασε τον περίπατο στη φύση, με το αγώνισμα της τοξοβολίας, την αθλητική δραστηριότητα και τη φυσιολατρία, αλλάζοντας έτσι τα όσα ξέρουμε για την τοξοβολία σε σταθερούς στόχους.

 

Αναμφίβολα ήταν μια ιστορική ημέρα για την ελληνική τοξοβολία "3D", η οποία έκανε και το επίσημο διεθνές ντεμπούτο στη χώρα μας, καθώς εκτός από τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Τοξοβολίας στην ακριτική Φλώρινα βρέθηκαν και αρκετοί τοξότες από το εξωτερικό.

 

Πολλά συγχαρητήρια στον πρωτοπόρο Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας "Κορύβαντες" που κυριάρχησε στους αγώνες και που αποτελεί έναν σύλλογο που "μοχθεί" τα τελευταία χρόνια να προβάλει και να αναδείξει όσο καλύτερα μπορεί την παραδοσιακή τοξοβολία και την ένταξη όλων των τόξων και αγωνισμάτων στην εγχώρια αγωνιστική πραγματικότητα. Συγχαρητήρια και σε όλους όσους εργάστηκαν και συμμετείχαν στη διοργάνωση του αγώνα, τους φορείς, τους κριτές και υπευθύνους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, τους εθελοντές της τοπικής κοινότητας Λεπτοκαρυών, όλους τους χορηγούς αλλά και όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν και στήριξαν αυτήν την πρωτοποριακή και άψογη οργανωτικά προσπάθεια.

Ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα "ΑΡΚΤΟΣ 2019", κατά τον οποίο το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε χορηγός επικοινωνίας.