Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε και το δεύτερο μέρος της προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Καστοριά.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με επιτυχία και το δεύτερο μέρος του συνεδρίου που αφορούσε την προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημαρχείου Καστοριάς, στις 21 Μαρτίου 2019.

 

Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να λάβουν αποφάσεις με βάση τον γόνιμο διάλογο καθώς και να εξοικειωθούν με τους θεσμούς και τα κοινά μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο δια δραστικής εμπειρίας. Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα βασικά προβλήματα της εκάστοτε περιοχής και να συνδιαμορφώσουν προτάσεις πολιτικής για την περιοχή τους.

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε μέρος του έργου "Ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση πολιτικών για την Περιφέρεια" και διοργανώθηκε από το Europe Direct - Δυτικής Μακεδονίας και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, ο οποίος και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για το ρόλο και τη λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας και του φορέα υποδοχής του, του ΟΕΝΕΦ.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Τόμου Ιωάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, και ο κ. Κωνσταντίνος Στεργίου, επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

 

Κύριο λόγο διαδραμάτισαν οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς καθώς και οι φοιτητές από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Καστοριάς που συμμετείχαν στην προσομοίωση.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές του Ομίλου μας, καθώς και τους φορείς που βοήθησαν στη διεκπεραίωση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας προσομοίωσης και ιδιαίτερα την Ομάδα Επικοινωνίας του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΤΕΙ Καστοριάς για την υποστήριξη, βοήθεια και συμβολή της στο επικοινωνιακό κομμάτι της συγκεκριμένης δράσης. 

 

 Όλοι οι συμμετέχοντες με το πέρας του συνεδρίου, έλαβαν αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Παρακάτω, παρατίθεται φωτογραφικό υλικό καθώς και αντίστοιχο βίντεο με ολόκληρη την Προσομοίωση αλλά και με τα καλύτερα στιγμιότυπα από την Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στο πλαίσιο των Νεανικών Δράσεων - "Οι Νέοι Συνεργάζονται".