Ενισχύοντας την Κοινωνική Καινοτομία στην Περιφέρεια της Ελλάδας: Το πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνικής Καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές των Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://athens.impacthub.net/open-call-rural-incubation-innovation/

Η εκστρατεία «You are EU» καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν και να συμβάλουν ώστε να μετατραπούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με καθαρή ενέργεια που παράγεται στην Ευρώπη. Μπορούμε να βασιστούμε στη δύναμή μας, την οποία αντλούμε από την κοινή μας επιθυμία να διαμορφώσουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Η «You are EU» είναι η δέσμευσή μας ως Ευρωπαίων, και καθεμία από τις συνεισφορές μας μετράει. Η «You are EU» είναι μια δήλωση ότι μπορούμε από κοινού να μεταβούμε σε καθαρή και εγχώρια παραγόμενη ενέργεια. Η «You are EU» μάς υπενθυμίζει ότι έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά ότι μπορούμε να τα κάνουμε μαζί, για το καλό των επόμενων γενεών. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας μάς ωθούν να εστιάσουμε περισσότερο στην πορεία προς το μέλλον και στον κοινό μας στόχο —τη διατήρηση της δημοκρατίας, της οικονομίας και της ειρηνικής και ανεξάρτητης Ένωσής μας.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική και επίκαιρη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της. Ανεξάρτητα από το πού είστε ή με τι ασχολείστε, αυτός είναι ο χώρος όπου θα σκεφτείτε το μέλλον που θέλετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλατφόρμα αυτή είναι ο κεντρικός κόμβος της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Είναι η ευκαιρία σας να μιλήσετε, να πείτε σε τι είδους Ευρώπη θέλετε να ζήσετε, να συμβάλετε στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας.

Οι μαθητές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν εδώ παιχνίδια, διαγωνισμούς και βιβλία δραστηριοτήτων που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την ΕΕ με διασκεδαστικό τρόπο, στην τάξη ή στο σπίτι. Μπορούν επίσης να μάθουν περισσότερα για τις σπουδές ή τον εθελοντισμό στο εξωτερικό.

Εάν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να βοηθήσετε τους μαθητές σας να μάθουν τι είναι και πώς λειτουργεί η ΕΕ, εδώ θα βρείτε διδακτικό υλικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε ευκαιρίες δικτύωσης με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς σε όλη την ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κοντά μου» - Συναντήστε μας: διαδραστικός χάρτης όλων των Ευρωπαϊκών Κέντρων ο οποίος αποσκοπεί στην προβολή της παρουσίας της ΕΕ επί τόπου για να μπορέσετε να εντοπίσετε τα κέντρα της ΕΕ που λειτουργούν στην περιοχή σας και να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Μπορείτε να φιλτράρετε ανά χώρα, ανά περιφέρεια, ανά θέμα. Η ΕΕ διαθέτει κεντρική υπηρεσία επικοινωνίας, καθώς και ευρύ φάσμα δικτύων σε ολόκληρη την ΕΕ που παρέχουν πληροφορίες, υπηρεσίες και υποστήριξη. 

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

Ευρωεκλογές 2019

European elections 23 - 26 May 2019

This time it's not enough to just hope for a better future: this time we all need to take responsibility for it.

 

So this time we're not just asking you to vote, we're also asking you to help to persuade others to vote too.

 

Because when everybody votes, everybody wins.

Καμπάνια  #EUandME

Όλοι έχουμε πράγματα που μας παθιάζουν: τα ταξίδια, οι σπουδές, η περιήγηση στο διαδίκτυο ή η παροχή βοήθειας στον κόσμο. Η ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες να κάνεις αυτό που αγαπάς, όπου και αν σε οδηγήσει. Η νομοθεσία και οι πρωτοβουλίες της ΕΕ μπορούν να σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις τις ικανότητές σου και να σου χαρίσουν έμπνευση, δίνοντάς σου τα εργαλεία για να ακολουθήσεις αυτό που αγαπάς.

Θέλεις να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου; Αν ναι, όλα οδηγούν στο «EU and me».


Τι είναι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ποιες είναι οι σημαντικότερες αποφάσεις του, το περιεχόμενο τους και οι συνέπειες των αποφάσεων αυτών, ιδιαιτέρως όσον αφορά τους Ευρωπαίους πολίτες? Ο ιστότοπος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας παρέχει γνώση του έργου που επιτελεί το θεσμικό αυτό όργανο, προστατεύοντας τα δικαιώματα μας αφενός, ελέγχοντας τη νομιμότητα των πράξεων των θεσμικών οργάνων της Ένωσης και μεριμνώντας για την εκ μέρους των κρατών τήρηση των υποχρεώσεων που υπέχουν ως μέλη της Ένωσης, και αφετέρου αποσαφηνίζοντας το περιεχόμενο του δικαίου της Ένωσης κατά την καθημερινή του εφαρμογή.