Ευρωπαίοι Εξερευνητές: Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού!

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Ημέρα της Ευρώπης, πραγματοποίησαν τη δράση με τίτλο "Ευρωπαίοι Εξερευνητές". Ένα διαδραστικό κυνήγι γνώσης, μια συνδυαστική δραστηριότητα που περιελάμβανε την κοινωνική αποστασιοποίηση με τη χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής και τη δράση σε εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε νέοι και νέες του τόπου μας να γνωρίσουν το παρελθόν αλλά και να χτίσουν το μέλλον της Ευρώπης.

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16  Μαΐου 2021, και ώρα 12:00 με αφετηρία το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας και διήρκησε περίπου μία ώρα. Είναι από τις πρώτες δράσεις σε εξωτερικό χώρο που εφαρμόστηκαν στη Δυτική Μακεδονία μετά την πανδημία covid-19 και αποτελεί έναν οδηγό για την έξυπνη χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών σε συνδυασμό με την ενεργή φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

 

Η ιδιαίτερη αυτή δραστηριότητα πέτυχε τον στόχο της και γέμισε με γνώσεις και δεξιότητες τους νέους και νέες που συμμετείχαν. Οι δράσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας και του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας θα συνεχιστούν με παρόμοιες δραστηριότητες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, δίνοντας την ευκαιρία μέσα από τη χρήση των εφαρμογών σε νέους για πληρέστερη γνώση και ενημέρωση σχετικά με Ευρωπαϊκά ζητήματα. Στη δράση έλαβαν μέρος ενεργά μέλη και εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και αποτέλεσε ένα πρώτο δείγμα θετικής ανταπόκρισης και απήχησης από τους συμμετέχοντες, όπου μέσα από τις μαρτυρίες τους, μας μετέφεραν θετικά σχόλια και εμπειρίες που αποκόμισαν λαμβάνοντας μέρος σε αυτή την καινοτόμο δράση.