Επίσκεψη από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στους μαθητές του Γυμνασίου Αμμοχωρίου, τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και η επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Αμμοχωρίου, τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019.

 

Ο κ. Στεργίου συνάντησε και γνώρισε τους καθηγητές καθώς και τους μαθητές από την Α', Β' και Γ' Γυμνασίου και προέβη στην ενημέρωση τους σχετικά με τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη όπως επίσης και σχετικά με την καμπάνια των Ευρωεκλογών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας του Σχολείου, που ήταν άμεσα συνυφασμένη με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα οφέλη και πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτά.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο επικεφαλής του Κέντρου αναφέρθηκε στα θεμελιώδη δικαιώματα και πλεονεκτήματα και οφέλη  που μπορεί ένας Ευρωπαίος πολίτης να απολαμβάνει, αλλά και στις επικείμενες Ευρωεκλογές, και πιο συγκεκριμένα στη σημαντικότητα της συμμετοχής μας στις δημοκρατικές διαδικασίες επιλογής και εκλογής των εκπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω της ψήφου μας.

 

Καθ’όλη τη διάρκεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν, να συνομιλήσουν, να ρωτήσουν, να μάθουν και να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης καθώς ο κ. Στεργίου  έδωσε απτά παραδείγματα  από ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Προς το τέλος, έγινε και ένα κουιζ με ερωτήσεις προς τους μαθητές σχετικά με την Ε.Ε. και τις Ευρωελογές, όπου οι μαθητές που απάντησαν σωστά επιβραβεύτηκαν με αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό.

Παρακάτω, παρατίθενται φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Στεργίου στο Γυμνάσιο Αμμοχωρίου.