Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου Europe Direct

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση για τη νέα γενιά 2021 - 2025 του Ελληνικού Δικτύου “Europe Direct”, που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα, υπό το συντονισμό της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Επικεφαλής του, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου και ο Επιστημονικός Συνεργάτης, Ευάγγελος Δημητρίου.

 

Η συνάντηση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα που απηύθυνε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Μοσχόβης και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους, αναφέρθηκαν στη στρατηγική του Δικτύου “Europe Direct” και την κατεύθυνσή τους σε σχέση με τις προτεραιότητες της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021.

 

Στη συνέχεια, ο Διοικητής στο Ταμείο Ανάκαμψης, κ. Νίκος Μαντζούφας, παρουσίασε τις επικοινωνιακές ευκαιρίες του Προγράμματος «Next Generation EU», και ο Γενικός Διευθυντής Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ, κ. Ιωάννης Φίρμπας, παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 - 2027. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις των Κέντρων “Europe Direct” ανά την Ελλάδα, ενώ ακολούθησε συζήτηση για κοινές δράσεις, υπό το συντονισμό της κας Άννα Δάντη, από το Τμήμα Επικοινωνίας. 

 

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών & Προξενικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, ενημέρωσε για τη “Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης” και για το ρόλο που καλείται να έχει το Δίκτυο “Europe Direct” για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη Διάσκεψη.

 

Αναφορικά με τη διαχείριση των social media, την επικοινωνία και τις καλές πρακτικές, σημαντική υπήρξε η παρέμβαση των Δημοσιογράφων και συγκεκριμένα της κας Έλενας Παπαδημητρίου και του κ. Λάμπρου Αλεξάνδρου.

 

Η συνάντηση έκλεισε με τον χαιρετισμό της Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κας Νιόβη Ρίγκου, η οποία τόνισε το θεσμικό ρόλο που έχει το Δίκτυο “Europe Direct” για το όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης!

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ομάδα Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την κα Νέλλη Παλαιολόγου και την κα Στέλλα Παυλοπούλου, για τη διοργάνωση και το συντονισμό της ετήσιας συνάντησης του Ελληνικού Δικτύου “Europe Direct”.

 

Παρακάτω ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.