Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας χορηγός επικοινωνίας στον πρώτο Διεθνή Αγώνα 3D Τοξοβολίας "ARKTOS 2019"!

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας με φορέα υποδοχής τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ  πραγματοποιεί και προωθεί στοχευμένες δράσεις.

 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων μας το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο φορέας υποδοχής του, ο ΟΕΝΕΦ θα είναι αρωγοί και θα συμμετέχουν ενεργά στην προβολή καθώς και στην επιτυχή διεξαγωγή του πρώτου διεθνή αγώνα 3Dτοξοβολίας (“ARKTOS 2019”) που θα πραγματοποιηθεί  στα κατάφυτα και όμορφα δάση της τοπικής Κοινότητας Λεπτοκαρυών του Δήμου Φλώρινας, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, με την εκτιμώμενη συμμετοχή άνω των 100 αθλητών από διάφορες χώρες.

 

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας “ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ” με έδρα την Θεσσαλονίκη, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας. Η κατηγορία αγώνων τρισδιάστατου στόχου (3D) είναι είδος της τοξοβολίας αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τοξοβολίας ( World Archery ) με τεράστια απήχηση στο εξωτερικό, όπου οι τοξότες βάλουν κατά τρισδιάστατων ομοιωμάτων ζώων, κατασκευασμένων από ειδικό ασφαλές σπογγώδες υλικό, ακολουθώντας ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές σε φυσικό τοπίο. Οι διαδρομές οι οποίες είναι συνήθως σε δάση και φυσικά πεδία, λαμβάνουν υπόψη όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας τόσο για το φυσικό περιβάλλον, όσο και για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Ο αγώνας συνδυάζει  άθληση, περιπατητική διασκέδαση και φυσιολατρική αναψυχή ξεφεύγοντας από τα στενές νόρμες ενός συνηθισμένου στατικού αγώνα τοξοβολίας.

 

Πρωτοποριακές δράσεις αθλητικών διοργανώσεων που αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο των ακριτικών περιοχών της χώρας μας που παράλληλα αποτελούν και ακριτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να προσελκύσουν ένα σημαντικό ρεύμα ποιοτικού διεθνούς αθλητικού τουρισμού, υψηλού επιπέδου και να ενισχύσουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα δύναται να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο για να τονώσουν την πολιτιστική κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και να βοηθήσουν σημαντικά στην Ευρωπαϊκή δικτύωση των νέων. Η  εφαρμογή αθλητικών διοργανώσεων ήπιας ανάπτυξης, μέσα στο φυσικό περιβάλλον, μπορεί να συνδράμει επιπλέον στην ανάπτυξη οικολογικής ευαισθητοποίησης και να οδηγήσει σε οικολογικά ανεκτές λύσεις εναλλακτικής τουριστικής εποχικότητας.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν:

στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας: https://www.archery.org.gr/

ή στα στοιχεία επικοινωνίας του διοργανωτή: arktosarchery@gmail.com 

ή στο τηλ:  (+30)6946865700

ή  στην σελίδα στο FBhttps://www.facebook.com/ArktosArchery/

Παρακάτω, ακολουθεί και το πρόγραμμα του διεθνή αγώνα 3D Τοξοβολίας "ΑΡΚΤΟΣ 2019".