Τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - EDIC Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο Ευρωβουλευτής, Κώστας Αρβανίτης

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υποδέχτηκε τον Ευρωβουλευτή, κ. Κώστα Αρβανίτη, στην έδρα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας,  το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021. 

 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστας Φιλιππίδης, ενημέρωσε διεξοδικά τον Ευρωβουλευτή για τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Ομίλου στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Χαρακτηριστικά επεσήμανε την τεράστια συνεισφορά του EDIC Δυτικής Μακεδονίας ως κομβικού σημείου αναφοράς, εξωστρέφειας αλλά και πληροφόρησης των πολιτών και των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Οι νέες και νέοι της Δυτικής Μακεδονίας αξίζουν και πρέπει να έχουν όλες τις δυνατότητες προκειμένου να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της περιφέρειας, που ενώ βρίσκεται σε οριακό σημείο αναφορικά με την λιγνιτική μετάβαση δεν μπορεί και δεν πρέπει να χάσει νέες και νέους που αναζητούν εργασία σε άλλες περιοχές εντός ή εκτός της χώρας μας.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο Ευρωβουλευτής, Κώστας Αρβανίτης, συμμετείχε σε έναν γόνιμο διάλογο με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, αλλά και νέους/νέες εθελοντές/ντριες. Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιο του, ως Ευρωβουλευτής, ανέφερε πως ο νομοθετικός ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι τεράστιος και αναφορικά με τα ζητήματα απασχόλησης και δικαιωμάτων, εξήρε τον ρόλο και τη συνεργασία των ευρωβουλευτών του δημοκρατικού φάσματος για την κατοχύρωση των βασικών ανθρώπινων αξιών, σε μία περίοδο που αυτές κινδυνεύουν, σε χώρες όπως η  Πολωνία και η Ουγγαρία. Επίσης, προσκάλεσε τις νέες και νέους του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας να επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Με αφορμή την παραίνεση του για συμμετοχή των πολιτών αλλά και των νέων ανθρώπων στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, ζήτησε από τους νέους να γίνουν πολλαπλασιαστές αυτού του μηνύματος, γιατί τον λόγο πρέπει να έχουν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τέλος, ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Στεργίου, αναφερόμενος στη λειτουργία του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επεσήμανε το γεγονός ότι το EDIC Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί έναν ισχυρό πόλο ενημέρωσης και στηρίζει με τις δράσεις του, τη διάχυση στοχευμένων και ολοκληρωμένων πληροφοριών που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα του γενικού πληθυσμού, των φοιτητών, των μαθητών, των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των νέων και των επιχειρηματιών όλων των παραγωγικών τομέων. 

 

Στις άμεσες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο μισό του Φθινοπώρου του 2021, περιλαμβάνεται η διακρατική συνεργασία για την ανάπτυξη του διαλόγου των πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης, μιας μεγάλης προσπάθειας που αφορά το σύνολο των πολιτών της Ευρώπης που ζουν εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.