Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην Ετήσια Συνάντηση του Δικτύου Europe Direct στις 15-16 Νοεμβρίου 2018.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση του Ελληνικού δικτύου Europe Direct , που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων. Το Κέντρο μας εκπροσώπησε, η επιστημονική Συνεργάτης του Κέντρου Πληροφόρησης, κα Κωνσταντίνου Ελένη.

 

·Ο κύκλος της συνάντησης άνοιξε με τον χαιρετισμό της κας Χριστίνας Καραϊτίδη, τμήμα Επικοινωνίας, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

·Υπήρξε χαιρετισμός και ενημέρωση σχετικά με τη στρατηγική του δικτύου Europe Direct και την κατεύθυνσή του σε σχέση  με τις προτεραιότητες της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2019 από τον κ. Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

·Αναλύθηκαν οι λειτουργικές σχέσεις συνεργασίας της Αντιπροσωπείας με τα EDICs από τον κ. Γεώργιο Μοσχόβη, Αναπληρωτής Επικεφαλής  της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

·Συζητήθηκε η Επικοινωνιακή Στρατηγική και οι σχέσεις των EDICs με τον Τύπο ενόψει των Ευρωεκλογών 2019, από την κα Κλημεντίνη Διακομανώλη, Επικεφαλής Τμήματος Τύπου, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

·Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις των EDICs ενόψει των επερχόμενων Ευρωπαϊκών Εκλογών 2019 από τον κ. Χάρη Κούντουρο, Αναπληρωτής του Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

·Αναφορικά με τα Social Media και τις καλές πρακτικές σημαντική υπήρξε η παρέμβαση της κας Άννα Ευσταθίου, Digital Leader, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

·Η ενημέρωση για τις Corporate Campaigns της Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε από την κα Άννα Δάντη, Τμήμα Επικοινωνίας, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

·Υπήρξε περαιτέρω συζήτηση για επιπλέον θέματα που ηγήθηκε η κα  Χριστίνα Καραϊτίδη ανάμεσα στα στελέχη των Κέντρων.

 

 

Τη δεύτερη ημέρα της ενημερωτικής συνάντησης των EDICs πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένα workshops :

 

·Για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την κα Ζωζέτα Μηλιοπούλου .

 

·Για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από τον κ. Charlelie Jourdan (στα αγγλικά).

 

·Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2020 από τον κ. Παναγιώτη Πανταζάτο, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής.

 

·Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τις ευρύτερες καμπάνιες της Ε.Ε. από τον κ. Ιωάννη Φίρμπα, Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού και Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.