Children First - Art Contest

Το Children First είναι ένα μοναδικό έργο που στοχεύει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας στις σχέσεις μεταξύ εφήβων, και συγκεκριμένα του τύπου βίας που βασίζεται στο φύλο και συμβαίνει στις σχέσεις μεταξύ εφήβων. Αντιπροσωπεύει μια κοινή προσπάθεια για την εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας (12-18 ετών) για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στις σχέσεις από νεαρή ηλικία, υπονομεύοντας τα στερεότυπα, τους κανόνες και τους ρόλους των φύλων που είναι οι κύριες αιτίες της βίας αυτής της μορφής μεταξύ παιδιών και εφήβων.

 

Η σύμπραξη του έργου Children First διοργανώνει έναν διαδικτυακό διαγωνισμό δημιουργικότητας για εφήβους που φοιτούν σε σχολεία, προκειμένου να επιδείξουν το πως κατανοούν τις σχέσεις χωρίς βία με βάση το φύλο, μέσω μιας καινοτόμου δημιουργικής-καλλιτεχνικής μορφής.

Ψάχνουμε για δημιουργικά έργα τέχνης που δίνουν τροφή για σκέψη, ικανά να αντιπροσωπεύουν τη δική σας ερμηνεία ενός τόσο ευαίσθητου και υποερευνημένου θέματος, όπως η βία στις σχέσεις μεταξύ εφήβων. Αυτές οι εκφράσεις μπορούν να έχουν διάφορες μορφές, αρκεί να είναι προσβάσιμες σε ηλεκτρονική μορφή και θα πρέπει να ταιριάζουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Εικόνες - π.χ. πίνακες ζωγραφικής, εικονογραφήσεις, κόμικς, φωτογραφίες κ.λπ.

2. Βίντεο - π.χ. οπτικοακουστικά κολάζ, μικρό θεατρικά έργα, μουσικές παραστάσεις κ.λπ.

3. Κείμενα- π.χ. ποιήματα, παραμύθια κ.λπ.

 

Συλλογικά έργα γίνονται επίσης δεκτά. Κάθε καλλιτέχνης ή καλλιτεχνική ομάδα μπορεί να συμμετάσχει υποβάλλοντας μόνο ένα έργο τέχνης.

 

Ο διαγωνισμός τέχνης είναι ανοιχτός σε εφήβους ηλικίας 12-18 ετών από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται:

 

1. Να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να αποδεχθούν όλους τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις: https://forms.gle/gYa7NCCVi6esYEqt9

 

2. Να ανεβάσουν ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του συγκατάθεσης για εξουσιοδότηση γονέων / κηδεμόνων - Θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε τη φόρμα από εδώ - Είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, Ιταλικά, Λιθουανικά και Ελληνικά.

 

3. Να ανεβάσουν το έργο τέχνης σε ψηφιακή μορφή:

a. Εικόνες - θα πρέπει να είναι σε υψηλή ευκρίνεια (αρχείο JPEG, τουλάχιστον 300 dpi).

b. Βίντεο– Ανεβασμένο στο YouTube, σε περίπτωση διάθεσης χωρίς καταχώρηση σε λίστες - ο σύνδεσμος πρέπει να επισυνάπτεται στην αίτηση φόρμας Google.

c. Κείμενο– PDF αρχείο, μέγιστο μέγεθος αρχείου 20 MB;

 

Σημείωση: Το αρχείο έργου τέχνης πρέπει να ονομάζεται ως εξής: όνομα_επώνυμο (όνομα και επώνυμο του καλλιτέχνη που υποβάλλει το έργο τέχνης).

 

4. Να καταχωρίσουν έναν ΤΙΤΛΟ + ένα σύντομο κείμενο που περιγράφει το έργο τέχνης στη γλώσσα σας (οι περιγραφές πρέπει να είναι 400 χαρακτήρες ή λιγότεροι).

 

5. Να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα (σημεία 1, 2 και 3) έως τις 31 Μαΐου 2021.

 

Σημαντικό: Η συμμετοχή περιορίζεται σε πρωτότυπα έργα τέχνης που δεν έχουν ήδη δημοσιευθεί. Τα έργα τέχνης που μεταφέρουν ρατσιστικά και βίαια μηνύματα δεν θα ληφθούν υπόψη σε καμία περίπτωση. 

 

Όλα τα υποβληθέντα έργα θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

● Δημιουργικότητα και πρωτοτυπία

● Οπτική επίδραση ή ποιότητα της γραπτής φόρμας

● Συνοχή με το θέμα του διαγωνισμού

● Ικανότητα παρακίνησης προβληματισμού και κριτικής σκέψης.

 

Βραβεία

Η απόφαση για τους νικητές θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο του 2021. Οι νικητές του διαγωνισμού θα κληθούν στο τελικό συνέδριο του έργου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων. Όλα τα δικαιώματα των έργων τέχνης που συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία των δημιουργών.

Επιπλέον, μια διαδικτυακή έκθεση θα διοργανωθεί για να παρουσιάσει το έργο όλων των συμμετεχόντων στο συνέδριο, σε μια ειδική ενότητα του ιστότοπου του έργου. Συμμετέχοντας σε αυτόν τον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες εξουσιοδοτούν τη χρήση των έργων τους, και συμφωνούν με τους κανόνες του διαγωνισμού. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Σημεία επαφής και περισσότερες πληροφορίες

https://childrenfirst.info/get-involved/

CESIE, francesca.barbino@cesie.org