Διάλογος για το Μέλλον της Ευρώπης. Δυνάμωσε τη φωνή σου στις 27 Σεπτεμβρίου 2021

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” του ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας (Ε.ΚΑΤ.Ο), στο πλαίσιο των δράσεων Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο “Διασυνοριακός Διάλογος Πολιτών για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι γείτονες συνομιλούν για το Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή και την Περιφερειακή Ανάπτυξη”, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17:00 σε 4 Σημεία Διαλόγου στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη και υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (Committee of the Regions) και του Ιδρύματος Bertelsmann Stiftung.

 

Μπορείς να επιλέξεις και εσύ να συμμετάσχεις, ως πολίτης που θέλει να λάβει το λόγο και να συμμετέχει ενεργά σε μια σπουδαία στιγμή, διαμορφώνοντας με τη φωνή σου το Μέλλον της Ευρώπης. Στο Διάλογο θα συμμετέχουν Έλληνες Ευρωβουλευτές, στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και στελέχη της Επιτροπής των Περιφερειών. Το συντονισμό των Σημείων Διαλόγου θα έχουν έγκριτοι δημοσιογράφοι.

 

Τα σημεία όπου θα αναπτυχθεί ο διάλογος με φυσική παρουσία των πολιτών είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στη Φλώρινα, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, η Αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη (Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Perrotis College).

 

Στο Διάλογο συμμετέχουν παράλληλα, πολίτες από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από τον Δήμο του Βαλάντοβο και από τον Δήμο των Σκοπίων (Youth Alliance - Krusevo και House of Europe Skopje).

 

Η εκδήλωση θα είναι υβριδική και προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση και η συμμετοχή σας, παρακαλώ δηλώστε το ενδιαφέρον σας στον εξής σύνδεσμο: https://forms.gle/9ppgrDCrgFfMqKbC8

 

Η εκδήλωση υπάρχει και ως event στο Facebook που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

 

Επισημαίνεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω COVID-19.