Η 9η Μαΐου και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.  Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ήταν παρών στο μεγάλο γεγονός.

Μια σημαντική ημέρα για την Ευρώπη η 9η Μαΐου. Φέτος όμως, γιορτάστηκε με μια ξεχωριστή εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη του διαλόγου για τη σύνθεση του οράματος για την Ευρώπη του μέλλοντος. Σε ένα ζωντανό και ελπιδοφόρο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις του οραματιστή της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν καθώς και οι τοποθετήσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Νταβίντ Σασόλι, του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, κ. Αντόνιο Κόστα και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ξεχωριστή και η παρουσία του και του κ. Γκι Φερχόβσταντ, Eπικεφαλής της Oμάδας των Φιλελευθέρων στο ΕΚ.

 

 

Η δέσμευση των Ευρωπαίων ηγετών, των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η προσήλωση στο δημοκρατικό σχέδιο της εμβάθυνσης της Ένωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του μέλλοντος. Η φωνή του κάθε Ευρωπαίου πολίτη έχει αξία και πρέπει να ακούγεται.

 

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας που εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Κώστα Φιλιππίδη, Πρόεδρο του ΟΕΝΕΦ και Νόμιμο Εκπρόσωπο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, ήταν ανάμεσα στους 350 Ευρωπαϊκούς φορείς που συμμετείχαν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις εργασίες του συνεδρίου και συμμετείχαν ενεργά στις διαδικασίες του.

 

Η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών δίνει δύναμη στη δημοκρατία και ελπίδα για το μέλλον. Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ευρώπη από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, εδώ.

 

Make Your Voice Heard!

Παρακάτω ακολουθεί και το φωτογραφικό υλικό από την εκπροσώπηση του κ. Κώστα Φιλιππίδη, Προέδρου του ΟΕΝΕΦ και Νόμιμου Εκπροσώπου του EDIC Δυτικής Μακεδονίας στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.