Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Τροχαία Φλώρινας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών, διοργάνωσαν δράσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο της «12ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα». 

 

Η 22η Μαρτίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από το 2008, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο. Αποτελεί στην ουσία καμπάνια ενημέρωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, για τους κινδύνους που διατρέχουν όλοι οι χρήστες των δρόμων, από την επιθετική συμπεριφορά των οδηγών.

Στόχος της συγκεκριμένης μέρας, είναι να εμπεδώσει σε όλους ότι η ευγένεια στο δρόμο, είναι πολιτισμός και πως θα πρέπει να γίνει στάση ζωής από όλους μας, κάνοντας την οδική ασφάλεια πράξη έκφρασης του πολιτισμού μας.

 

Σε κεντρικά σημεία της πόλης της Φλώρινας οι εθελοντές σε συνεργασία με την Τροχαία, έθεσαν σε δοκιμασία τα αντανακλαστικά και την παιδεία των οδηγών και κυρίως το αν σταματούν στις διαβάσεις δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς, όπως οφείλουν.

Παράλληλα, έγινε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε οδηγούς και πεζούς αλλά και «δώρα» σε όσους οδηγούς τήρησαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Η συγκεκριμένη δράση φιλοξενήθηκε ζωντανά στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1, της 22ης Μαρτίου 2019. Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα του Δελτίου Ειδήσεων αλλά και υλικό από την κάλυψη της εκδήλωσης από τοπικά ΜΜΕ.