Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας στο Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στον χώρο του Ομίλου, τους μαθητές/τριες καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας.

 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, καλωσόρισε τους μαθητές/τριες και στη συνέχεια τους/τις ενημέρωσε σχετικά με τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οφέλη που αποκομίζουν από αυτή οι Ευρωπαίοι πολίτες σε καθημερινή βάση καθώς και τις αξίες και δυνατότητες που παρέχει η ΕΕ στα κράτη-μέλη της. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στον ρόλο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του φορέα υποδοχής του Κέντρου, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Τέλος, επικεντρώθηκε στον σκοπό, τους στόχους, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Ομίλου, καθώς και τις ευκαιρίες που μπορούν να έχουν οι νέοι/ες, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις κινητικότητας μέσω του Erasmus+.

 

Παράλληλα, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν ένα διαδραστικό παιχνίδι, μέσω της εφαρμογής Kahoot, το οποίο περιείχε ερωτήματα εμπέδωσης που αφορούν κυρίως τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον συντονισμό του παιχνιδιού ανέλαβαν οι συνεργάτες του Κέντρου, Ελένη Κωνσταντίνου και Άκης Δημητρίου.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις μαθήτριες και μαθητές για την πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση και την υπευθυνότητα και ζήλο που επέδειξαν, καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία.

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

Παρακάτω ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό.