Έκτακτο δελτίο ειδήσεων: Το DiscoverEU επιστρέφει!

Κάνε αίτηση τώρα και απόκτησε την ευκαιρία να γίνεις ένας από τους 35.000 νέους Ευρωπαίους που θα κερδίσουν ταξιδιωτική κάρτα.

 

Ήρθε η ώρα: ο νέος γύρος του DiscoverEU είναι εδώ, και με ορισμένες φανταστικές ειδήσεις...

 

Το DiscoverEU αποτελεί πλέον μέρος της οικογένειας του προγράμματος Erasmus+! Οι αιτήσεις για την εαρινή πρόσκληση του 2022 θα ανοίξουν ξανά στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας από τις 7 Απριλίου το μεσημέρι (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) έως τις 21 Απριλίου 2022 το μεσημέρι (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

 

Το DiscoverEU είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρει ταξιδιωτική κάρτα για εξερεύνηση της Ευρώπης μέσω μαθησιακών εμπειριών σε νέους ηλικίας 18 ετών.

 

Για να υποβάλεις αίτηση, πρέπει:

  • να έχεις γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2003 (συμπεριλαμβανομένης) και της 30ής Ιουνίου 2004 (συμπεριλαμβανομένης)·
  • να διαμένεις νόμιμα, κατά τον χρόνο της απόφασης επιλογής, σε μία από τις ακόλουθες χώρες:

— ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών (ΥΧΕ), ή

— μία από τις τρίτες χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Erasmus+: Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία·

  • να έχεις αναγράψει τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας, διαβατηρίου ή κάρτας νόμιμης διαμονής στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης·
  • να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ (εκτός εάν υποβάλεις αίτηση ως μέλος ομάδας).

 

Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ 1ης Ιουλίου 2022 και 30ής Ιουνίου 2023. 

Επιπλέον, θα λάβεις επίσης μια εκπτωτική κάρτα DiscoverEU με μειώσεις στις πολιτιστικές επισκέψεις, τις μαθησιακές δραστηριότητες, τον αθλητισμό, τις τοπικές μεταφορές, τη διαμονή, τη διατροφή και πολλά άλλα!

 

Θέλεις να ταξιδέψεις με την παρέα σου;

Κανένα πρόβλημα! Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς παρέα ή με άλλα άτομα, δηλ. σαν μια ομάδα το πολύ 4 ατόμων εκτός από εσένα, υπό την προϋπόθεση ότι και τα άλλα μέλη της ομάδας σου πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

 

Έχε υπόψη σου ότι, αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, θα σου εξασφαλίσουμε βοήθεια και στήριξη που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να λάβεις μέρος στο πρόγραμμα.

 

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα από άτομα που ήδη συμμετείχαν στην εμπειρία αυτή, μπορείς να επικοινωνήσεις με τους Πρέσβεις του DiscoverEU: μπορείς να τους εντοπίσεις στην Ομάδα DiscoverEU στο Facebook. Έτσι, θα μπορέσεις να γνωρίσεις και άλλους ταξιδιώτες του DiscoverEU, να συζητήσεις τα σχέδιά σου, να κανονίσεις μια συνάντηση μαζί τους και να βρεις ιδέες.

 

Είσαι έτοιμος γι’ αυτό; Έλεγξε όλες τις λεπτομέρειες (κανόνες και συχνές ερωτήσεις) και καλή επιτυχία!!!

 

Είσαι πολύ νέος για να συμμετάσχεις σ’ αυτόν τον γύρο; Μην ανησυχείς! Θα διεξάγεται γύρος το φθινόπωρο και την άνοιξη κάθε χρόνο.

 

Κάνε την αίτηση σου ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.