Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το Κέντρο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις πολιτικές και τις προτεραιότητές της.

Προς το παρόν το Κέντρο Επισκεπτών είναι κλειστό για επιτόπιες επισκέψεις, λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά μπορείτε ακόμη να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με το τι κάνει η ΕΕ - χωρίς να ταξιδέψετε στο Βέλγιο - με μια διαδικτυακή εικονική επίσκεψη στο Κέντρο μας.

 

Δίκτυα EDICs - τοπικές κυβερνήσεις έως εκπρόσωποι επιχειρήσεων, πανεπιστήμια και ερευνητικές κοινότητες έως μαθητές σχολείων και δημοσιογράφοι ή οποιοσδήποτε επιθυμεί να μάθει περισσότερα σχετικά με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία και να έχει άμεση επαφή με αξιωματούχους της Επιτροπής. Μια διαδικτυακή επίσκεψη μπορεί να είναι ένας τρόπος για να "ενώσετε" το γκρουπ σας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω των φορητών υπολογιστών τους ή από υβριδικές αίθουσες συσκέψεων, με οικονομικά αποδοτικό και φιλικό προς το κλίμα τρόπο.

 

Είδη επισκέψεων: υπάρχει δυνατότητα για γενικές και εξατομικευμένες επισκέψεις καθώς και για επισκέψεις συγκεκριμένου περιεχομένου. Μια τυπική διάρκεια της εικονικής επίσκεψης είναι από δύο έως τρεις ώρες. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με μια εικονική επίσκεψη σε άλλο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα.

 

Θέματα: Το προσωπικό της Επιτροπής συνομιλεί με ομάδες για διάφορα θέματα. Η διαδικτυακή επίσκεψη μπορεί να περιλαμβάνει μια παρουσίαση σχετικά με το ρόλο της Επιτροπής και μπορεί επίσης να διερευνήσει ένα συγκεκριμένο θέμα ή μια πολιτική ενδιαφέροντος για την ομάδα σας, από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση έως την ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19. Θα υπάρχει επίσης αρκετός χρόνος για συζήτηση και ερωτήσεις.

 

Όταν υποβάλετε αίτηση για ένα από τα 3 είδη ομαδικών επισκέψεων, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό «EU Login» ή να συνδεθείτε με έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας.

Στο τέλος της διαδικασίας επικύρωσης, θα εμφανιστεί δήλωση περί απορρήτου, η οποία θα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Μέγεθος ομάδας: Οι επισκέψεις οργανώνονται για ομάδες (τουλάχιστον 10 άτομα).

Ελάχιστη ηλικία επισκεπτών: 15

Κόστος: δωρεάν

Γλώσσα: όλες οι γλώσσες της ΕΕ – πείτε μας την προτίμησή σας κατά την υποβολή της αίτησης.

 

Αίτηση επίσκεψης: Ο αρχηγός της ομάδας θα πρέπει να ελέγξει τον ιστότοπο του Κέντρου Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ανατρέξει στις συχνές ερωτήσεις (FAQ) για οδηγίες

 

---- 

 

EMAIL επικοινωνίας: COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu