Οι “Ελπίδες Φλώρινας” επισκέφτηκαν το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, 16 νέοι και νέες από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου “Ελπίδες Φλώρινας” μαζί με τον προπονητή τους κ. Μάνο Παντελή, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας - Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας.

 

Σκοπός της ενημερωτικής αυτής συνάντησης ήταν τα παιδιά να ξεναγηθούν στο χώρο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και να ενημερωθούν σχετικά με τις προτεραιότητες, δράσεις, φιλοδοξίες αλλά και τις αξίες της ΕΕ.

 

Ειδικότερα, ο κ. Φιλιππίδης Κώστας, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Erasmus+ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού καθώς και στις ευκαιρίες κινητικότητας και συνεργασίες που προσφέρονται στους νέους μέσω του Erasmus+,  με έμφαση στην κοινωνική ένταξη, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά και στην προώθηση της συμμετοχής των νέων στον δημοκρατικό βίο.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της Ε.Ε, στις βασικές προκλήσεις και προτεραιότητές της αλλά και στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες από όλη την Ευρώπη να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος. Οι νέοι και οι νέες αντάλλαξαν ιδέες για το πώς φαντάζονται μια ενωμένη, δίκαιη και ανθεκτική Ευρώπη! 

 

Η παραπάνω ενημερωτική δράση έληξε με ένα ευχάριστο, διαδραστικό παιχνίδι, μέσω της εφαρμογής Kahoot, όπου οι νέες και οι νέοι είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με καίρια ζητήματα της Ε.Ε, με έναν διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο. Νικητές υπήρξαν όλοι οι συμμετέχοντες καθώς μέσω της δημιουργικής και κριτικής τους σκέψης μπόρεσαν να απαντήσουν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και να διευρύνουν τις γνώσεις τους τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.