Ποδηλατική εξόρμηση και εξωραϊσμός του Νέου Πάρκου Φλώρινας - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week), η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση τη διαμόρφωση και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

 

Κάθε χρόνο, το θέμα της εβδομάδας είναι διαφορετικό, σχετικό όμως πάντα με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το έτος του 2021, είναι «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Το φετινό θέμα εκφράζει κατά κύριο λόγο το φιλόδοξο στόχο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για μια Ευρώπη ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050, όπως ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen.

 

Τo Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας (Ε.ΚΑΤ.Ο)., είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα και οι δράσεις που διοργανώνουν, ακολουθώντας πιστά το μότο του κάθε έτους, απευθύνονται σε όλους τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής κατάστασης. Γι’ αυτόν το λόγο, πραγματοποίησαν ποδηλατική βόλτα και εξωραϊσμό του Νέου Πάρκου Φλώρινας, ώστε να προωθήσουν και να στηρίξουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

 

Ειδικότερα, η ποδηλατική βόλτα των συνεργατών του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, των εθελοντών του ΟΕΝΕΦ και της Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας, έλαβε χώρα στην πόλη της Φλώρινας την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, με εθελοντές – ποδηλάτες που επιθυμούσαν να δώσουν το παρών και έτσι να στηρίξουν την "πράσινη" μετακίνηση  και έκανε αισθητή την παρουσία της, αποκομίζοντας τα θετικά σχόλια των πολιτών. 

 

Η ποδηλατική βόλτα που πραγματοποίησε το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας, αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενίσχυσε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, βοηθώντας ολοένα και περισσότερους πολίτες να γνωρίσουν τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και κατ’ επέκταση να συγκεντρωθούν ώστε να προκαλέσουν μια αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών και να σημειωθεί πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας πιο βιώσιμης στρατηγικής μετακινήσεων.

 

Παρακάτω παρατίθεται το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό από τη δράση που διοργανώθηκε από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, τους Ενεργούς Νέους και τα μέλη της Ε.ΚΑΤ.Ο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021.