14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα από το Edic Δυτικής Μακεδονίας και τον ΟΕΝΕΦ

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και οι εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ και της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας - ΕΚΑΤΟ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Τροχαία Φλώρινας, διοργάνωσε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, την 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

 

Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με την μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

 

Αυτή τη χρονιά, οι εθελοντές, συνεργάτες μας αλλά και η ομάδα νέων του “LoCo Bus”, βρίσκονταν στο Αέροινο Winebar ενημερώνοντας και "υπενθυμίζοντας" στους συμμετέχοντες, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. 

 

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και αυξημένο το ενδιαφέρον του, καθώς κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι εθελοντές μας ενημέρωσαν και έκαναν φιλικό αλκοτέστ σε πάνω από 55 πολίτες, εκ  των οποίων 30 άνδρες και 25 γυναίκες. Βασικό μήνυμα της βραδιάς "αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί", ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες, πέραν της ενημέρωσης που είχαν, έλαβαν και σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα.

 

Επιπλέον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Τροχαία Φλώρινας και την αστυνομικό που διενήργησε τα φιλικά αλκοτέστ, για την  πολύτιμη βοήθεια και συμβολή της καθ όλη τη διάρκεια της δράσης.