16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Φλώρινα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα». Έτσι,  το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, τη 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.

 

«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» με αυτό το μήνυμα οι εθελοντές του Ι.Ο.Α.Σ σε περίπου 40 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα προτείνουν στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!».   

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, για το 2021, την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος), χάθηκαν στο δρόμο 190 ζωές και 219 χρήστες του οδικού δικτύου τραυματίστηκαν σοβαρά.   Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η διάδοση κοινωνικών μηνυμάτων με δράσεις, αλλά και με τις καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», που προβάλλονται με τη μορφή τηλεοπτικών spots με απόφαση του ΕΣΡ για τη μετάδοσή τους από όλα τα κανάλια της χώρας. Μηνύματα που αφορούν σε βασικά αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων, όπως η επιθετική συμπεριφορά στο δρόμο, τα γονεϊκά πρότυπα σε σχέση με τη μελλοντική οδηγική συμπεριφορά των παιδιών, η υπερβολική ταχύτητα, η απόσπαση προσοχής καθώς και η σημαντικότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας στα μπροστινά και στα πίσω καθίσματα.  Μηνύματα που μας αφορούν όλους και που βρίσκονται πολύ ψηλά στην agenda των Κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι εθελοντές της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας σε συνεργασία με τη διαχειριστική ομάδα και ενεργά μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, θα βρίσκονται στο νυχτερινό μαγαζί, "The Factory" (Στοά Σπυράκη 5, Φλώρινα), το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, μετά τις 10 μ.μ. Ο σκοπός της δράσης είναι να υπενθυμίσουν στους πολίτες και κυρίως στους νέους/νέες, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. 

 

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς, για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους.

 

Πάρε μέρος και εσύ! Γίνε ο ήρωας της παρέας σου! Δήλωσε εδώ συμμετοχή!

 

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.) που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω COVID-19.

 

Σύντομες πληροφορίες για τη υλοποίηση της δράσης θα βρείτε στο συνημμένο έντυπο ενώ τα αποτελέσματα της, περσινής, 15ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα εδώ. Σας επισυνάπτουμε επίσης, για ενημέρωση και προβολή φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από την δράση του 2021. 

 

Read more at: https://www.ioas.gr/teleutaia_nea/4987/16i_Europaiki_Nuchta_Choris_Atuchimata__Sabbato__15_Oktobriou_2022.htm/

Copyright © ΙΟΑΣ

 

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150, 6984111206, www.ioas.gr