15η "Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα" από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, τον ΟΕΝΕΦ και την Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, οι εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - ΟΕΝΕΦ και της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Ε.ΚΑΤ.Ο.  Φλώρινας,  η ομάδα νέων του “LoCo Bus”, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Τροχαία Φλώρινας, διοργάνωσε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

 

Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με την μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

 

Αυτή τη χρονιά, οι εθελοντές και συνεργάτες μας βρίσκονταν σε νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, ενημερώνοντας και "υπενθυμίζοντας" στους συμμετέχοντες, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. 

 

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και αυξημένο το ενδιαφέρον του, καθώς κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι εθελοντές μας ενημέρωσαν και έκαναν φιλικό αλκοτέστ σε πάνω από 50 πολίτες. Βασικό μήνυμα της βραδιάς "αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί", ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

 

Στη δράση παρευρέθηκε και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας και πρώην Γ.Γ. Μεταφορών, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Η κ. Πέρκα συνομίλησε με τους εθελοντές/τριες και έδωσε τα συγχαρητήριά της για την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών της πόλης. Σημείωσε μάλιστα πως το αλκοόλ και η οδήγηση αποτελεί πρώτη αιτία θανάτου στους ελληνικούς δρόμους.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες, πέραν της ενημέρωσης που είχαν, έλαβαν και σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα.

 

Επιπλέον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Τροχαία Φλώρινας και τον αστυνομικό που διενήργησε τα φιλικά αλκοτέστ, για την  πολύτιμη βοήθεια και συμβολή της καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης.