Συμμετοχή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών για την Ημέρα της Ευρώπης

Στην αίθουσα εκδηλώσεων "Πέτρος Σιούλης" του Διοικητηρίου Κώστας Ταλιαδούρης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 1ου Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών, για την Ημέρα της Ευρώπης, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

 

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Άννα Ζαγκλέ καλωσόρισε τους καλεσμένους και τόνισε πως οι δεξιότητες των μαθητών αναδεικνύονται μέσα από τα σχολικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν.

 

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, κ. Ατματζίδου Σουμέλα συνέχισε δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των κλίσεων των μαθητών και ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσα από συνεργατικές δράσεις και βιωματικές προσεγγίσεις.

 

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας - Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κώστας Φιλιππίδης και μέλη της διαχειριστικής ομάδας του κέντρου. Ο Δρ. Φιλιππίδης απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Ακολούθως, επεσήμανε την Ημέρα της Ευρώπης ως το σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της ΕΕ, που αποτελεί και το εφαλτήριο για τη δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, αναφέρθηκε στην επιρροή που έχει η Ευρώπη στην καθημερινή ζωή των μαθητών και μαθητριών, αλλά και στο ότι έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το μέλλον των νέων παιδιών. Τέλος, τόνισε ότι ο νέοι και νέες θα πρέπει να δράττουν όλες τις ευκαιρίες που παρέχει η ΕΕ μέσω των διαφόρων προγραμμάτων της, θέτοντας τη νεολαία στο επίκεντρο.

 

Στη συνέχεια, ανέλαβαν δράση οι μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι/ες παρουσίασαν τα προγράμματα του σχολείου, καλωσορίζοντας το Ευρωπαϊκό ΄Έτος δεξιοτήτων 2023:

 

1. το Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

2. το Σχέδιο Δράσης ΜΝΑΕ του ΝΟΗΣΙΣ

3. το Πρόγραμμα για την Οδική Ασφάλεια 

4. τα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του συλλόγου φίλων του ΕΑΠΟ, κ. Γεώργιος Νούτσος, παρουσίασε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα και ενημέρωσε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για την πορεία του έργου του ΕΑΠΟ και τις προοπτικές ολοκλήρωσής του. 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές/τριες του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Γρεβενών για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία.