«Καλλιέργησε τις ιδΕΕς σου: EUandU» Το ετήσιο συνέδριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Ενημέρωση, έμπνευση και στήριξη. Αυτό είναι το τρίπτυχο της πρωτοβουλίας EUandU. H Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα έχοντας σαν προτεραιότητα το Σχέδιο Ανάκαμψης για την Ευρώπη (NGEU)  και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, οργανώνει στις 4 Φεβρουαρίου, διαδικτυακά, το 4ο ετήσιο συνέδριο EUandU.

 

Το EUandU είναι ένα συμμετοχικό και διαδραστικό συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα από το 2018 και εστιάζει στην ανάδειξη ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους από 18 έως 35 ετών που ζουν στην Ελλάδα.

 

Πραγματοποιείται σε μία χρονιά που έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας (ΕΥΥ) και έχει ως βασικούς στόχους να υποστηρίξει, να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους νέους της περιοχής της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδας να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, μέσω της αναζήτησης κατάλληλης απασχόλησης  ή επιχειρηματικής ιδέας σε αυτούς τους τομείς.

Στο φετινό συνέδριο εντάσσεται και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης (CoFE) καθώς θα πραγματοποιηθεί διάλογος πολιτών με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών,  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.  

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός θα μιλήσουν για την  Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, η οποία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης για την Ευρώπη.

Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΑΠ) και τις προοπτικές της στην Ελλάδα, καθώς και για την εφαρμογή της μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τη στήριξη εγχειρημάτων στον αγροτικό τομέα.  

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου νέοι και νέες επιχειρηματίες μοιράζονται με το κοινό την διαδρομή τους και τις ιστορίες που αποτελούν πηγή έμπνευσης. Θα παρουσιαστούν επίσης καινοτόμες ιδέες στον αγροτικό τομέα καθώς και μοντέλα επιτυχημένων συνεργασιών όπως συνεταιρισμοί και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Συγχρόνως θα υπάρξει πληροφόρηση για οργανισμούς και προγράμματα στα οποία μπορούν να ανατρέξουν οι νέοι για  σχετική στήριξη και βοήθεια, καθώς και παρουσίαση τοπικών προϊόντων ΠΟΠ από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου, η οποία δήλωσε «Με την αρχή της Ευρωπαϊκής Χρονιάς Νεολαίας και στο πλαίσιο του Σχέδιου Ανάκαμψης για την Ευρώπη, οργανώνουμε και φέτος το συνέδριο ‘EUandU’. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να εμπνεύσουμε τις νέες και τους νέους μας στο ταξίδι τους για την αναζήτηση της επαγγελματικής ευκαιρίας που τους ταιριάζει, έτσι ώστε να πετύχουν και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν ένα ελπιδοφόρο και πιο πράσινο μέλλον! Σας περιμένουμε στο διαδικτυακό μας συνέδριο ‘EUandU’ στις 4 Φεβρουαρίου».

 

Η εγγραφή γίνεται ακολουθώντας το σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/40b2e050-d614-8469-aaba-ff735de34499

 

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ