Οι Ενεργοί Πολίτες - Ευρωπαίοι Πολίτες του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, συν-εργάζονται στο Edic Δυτικής Μακεδονίας.

Στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, στις 9 Φλεβάρη 2020, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία συνάντηση του προγράμματος Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας (σχολείο το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα "Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2020"), είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν εννοιολογικούς χάρτες με σκοπό να οπτικοποιήσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των δικαιωμάτων, δίνοντας έναν τίτλο για κάθε θεματική. Ειδικότερα, μίλησαν και ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη και πιο συγκεκριμένα για τα διακαιώματα του Παιδιού.

 

Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το τι έχει κάνει η Ε.Ε. για αυτούς σε καθημερινή βάση και πώς μέσα από τα εφόδια που τους παρέχει μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι αυτό που αγαπούν, με βασικές θεματικές τη βιωσιμότητα, την κινητικότητα, τις δεξιότητες και επιχειρήσεις, τα ψηφιακά μέσα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τις σχετικές καμπάνιες της Ε.Ε. και τα αποτελέσματα αυτών. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκουμε να προωθήσουμε τα αποτελέσματα και τα οφέλη από την ευρωπαϊκή καμπάνια «EU&ME» και επιπλέον θα ενημερώσουμε τους πολίτες και κυρίως τη νεολαία της ΠΔΜ για την νέα καμπάνια που πρόκειται να τρέξει μέσα στο 2020 «EUGOESRURAL» και τον αντίκτυπο που πρόκειται να έχει στη ζωή των κατοίκων των αγροτικών περιοχών της ΠΔΜ. 

Ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό από το εκπαιδευτικό εργαστήρι με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, με συντονίστριες της καθηγήτριες κυρία Μελισίδου, κυρία Τόλη και κυρία Νικολάου.