Εκδήλωση : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

«Αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Δίκαιη μετάβαση και πράσινες δεξιότητες»

 

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 | 17.30-20.00

 

                             Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Δαβάκη 9, 50132 – Κοζάνη

 

 

Εργαστήριο για τους δημοσιογράφουςτης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

«Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω».

 

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:00 π.μ.

 

                    Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Δαβάκη 9, 50132 – Κοζάνη

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  και το Εurope Direct Δυτικής Μακεδονίας  διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:30, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (Δαβάκη 9, Κοζάνη).

 

 Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:   

 

i. Την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία θα παρουσιάσουν η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

ii. Την Aναπτυξιακή Στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τις προσδοκίες από την ΕΕ τις οποίες θα αναλύσουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Αμανατίδης και η υπεύθυνη θεσμικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Μαριάννα Ναθαναήλ.

iii. Τη Δίκαιη Μετάβαση και τις πράσινες δεξιότητες για τις οποίες θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΕΛΚ), η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά (Αριστερά) σε απευθείας σύνδεση, ο υποδιοικητής του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Βασίλης Γεωργιάδης, ο επικεφαλής Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Κωστής Στεργίου και ο πρόεδρος Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, Κωνσταντίνος Φιλιππίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του BnB Daily, Νεκτάριος Νώτης.

 

Εισαγωγικό χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, μέλος του δικτύου BELC – Building Europe with Local Councillors, Ιορδάνης Μπάντης και ο επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Κωστής Στεργίου

 

Νωρίτερα, στις 11:00 π.μ. της ίδιας μέρας, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (Δαβάκη 9), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας με αντικείμενο «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω».

 

Το εργαστήριο περιλαμβάνει δύο ενότητες:

• «Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»

 

Ομιλητές θα είναι η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Κωστής Στεργίου και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

 

• «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ»

 

Ομιλητές θα είναι η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Ελβίρα Φόρτε, ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Σταύρος Σαμουηλίδης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

 

 

Μετά το εργαστήριο (13:00-15:00) θα ακολουθήσει γεύμα συνεργασίας με τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας στο εστιατόριο «Sette» (Βασιλείου Φόρη 7, Κοζάνη).

 

 Για να συμμετάσχετε στο δημοσιογραφικό εργαστήριο θα πρέπει να εγγραφείτε εδώ: https://europa.eu/!3cXWR3

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.