Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων: Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2021

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2021 έχει ανοίξει!

 

Τώρα είναι η ευκαιρία για αρχιτέκτονες, δεξιοτέχνες, ειδικούς σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, επαγγελματίες, εθελοντές, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και τοπικές κοινότητες της Ευρώπης που εμπνέουν με το έργος τους να αναγνωριστούν για τα επιτεύγματά τους!

 

Η κορυφαία τιμητική βράβευση της Ευρώπης στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτά τα ετήσια βραβεία αναγνωρίζουν και προωθούν βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση και ενίσχυση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς· τονώνουν τη διασυνοριακή ανταλλαγή γνώσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη· αυξάνουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εκτίμηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης και ενθαρρύνουν περαιτέρω εξαιρετικές πρωτοβουλίες μέσω της δύναμης του παραδείγματος.

 

Τα βραβεία αναγνωρίζουν σημαντικά έργα συντήρησης και αποκατάστασης, καινοτόμα έρευνα, τη μακροχρόνια προσφορά από επαγγελματίες και εθελοντές, καθώς και εξαιρετικές πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση, την κατάρτιση και την εκπαίδευση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Το 2021, θα απονεμηθούν έως και 30 βραβεία σε εξαιρετικά επιτεύγματα πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη. Από αυτά τα βραβεία, έως και 4 νικητές θα λάβουν Grand Prix με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ. Ένας νικητής θα λάβει επίσης το Βραβείο Επιλογής Κοινού, έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία που θα διεξάγει η Europa Nostra, που αποτελεί την Ευρωπαϊκή Φωνή της Κοινωνίας των Πολιτών, αφοσιωμένη στην Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Επιπλέον, μεταξύ των αιτήσεων που θα υποβληθούν, θα απονεμηθούν και δύο Ειδικά Βραβεία ILUCIDARE για την εξέχουσα δράση στην καινοτομία και τις διεθνείς σχέσεις, με γνώμονα την πολιτιστική κληρονομιά.

 

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra, τα οποία ξεκίνησαν το 2002 και έκτοτε διοργανώνονται από την Europa Nostra, υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα ειδικά βραβεία ILUCIDARE υποστηρίζονται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τα βραβεία επιφέρουν σημαντικά οφέλη στους νικητές, όπως μεγαλύτερη προβολή, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, αυξημένο αριθμό επισκεπτών και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

 

Υποβάλετε την αίτησή σας και μοιραστείτε την επιτυχία σας με όλη την Ευρώπη!

 

 

Έντυπα συμμετοχής και οδηγίες: www.europeanheritageawards.eu

Προθεσμία υποβολής: 1 Οκτωβρίου 2020 (ημερομηνία αποστολής)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω σχετικό βίντεο.