Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων: Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Βραβεία Europa Nostra 2022

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2021 έχει ανοίξει!

 

Είναι μια νέα ευκαιρία για αρχιτέκτονες, εξειδικευμένους τεχνίτες, ειδικούς σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, επαγγελματίες, εθελοντές, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και τοπικές κοινότητες της Ευρώπης, οι οποίοι εμπνέουν μέσω του έργου τους, να αναγνωριστούν τα επιτεύγματά τους!

 

Δείτε το βίντεο

 

Τα βραβεία αναδεικνύουν και προωθούν βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση και ενίσχυση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς· τονώνουν τη διασυνοριακή ανταλλαγή γνώσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη· αυξάνουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εκτίμηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης και ενθαρρύνουν περαιτέρω εξαιρετικές πρωτοβουλίες μέσω της δύναμης του παραδείγματος.

 

Το 2022, τα βραβεία θα δοθούν σε πέντε κατηγορίες:

● Συντήρηση και προσαρμοστική επανάχρηση 

● Έρευνα

● Εκπαίδευση, κατάρτιση και δεξιότητες

● Συμμετοχή των πολιτών και ευαισθητοποίηση

● Πρωτεργάτες στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς

 

Το 2022, θα απονεμηθούν έως και 30 βραβεία σε εξαιρετικά επιτεύγματα πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη. Από αυτά τα βραβεία, έως και 5 νικητές θα λάβουν το Grand Prix με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ. Ένας νικητής θα λάβει επίσης το Βραβείο Επιλογής Κοινού, έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία που θα διεξάγει η Europa Nostra, η οποία αποτελεί την Ευρωπαϊκή Φωνή της Κοινωνίας των Πολιτών, αφοσιωμένη στην Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra ξεκίνησαν το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έκτοτε διοργανώνονται από την Europa Nostra. Έχουν την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Τα βραβεία επιφέρουν σημαντικά οφέλη στους νικητές, όπως μεγαλύτερη προβολή τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, αυξημένο αριθμό επισκεπτών και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

 

Υποβάλετε την αίτησή σας και μοιραστείτε την επιτυχία σας με όλη την Ευρώπη!

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διαδικτυακή υποβολή αιτήσεων: www.europeanheritageawards.eu 

Προθεσμία υποβολής: 1 Φεβρουαρίου 2022