Ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου συντόνισε την εκδήλωση των ΙΝΕΔΙΒΙΜ & ΙΚΥ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, ErasmusDays και Time to Move

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, των Erasmus Days και της καμπάνιας Time to Move οι Εθνικές Μονάδες Συντονισμού Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), υπεύθυνες για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+, διοργάνωσαν κοινή εκδήλωση, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps, αλλά και για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησαν πρώην συμμετέχοντες των Προγραμμάτων για την εμπειρία τους και τις δεξιότητες που απέκτησαν και ανέπτυξαν κατά τη συμμετοχή τους σε εγκεκριμένα σχέδια Erasmus+ και European Solidarity Corps. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησαν τρία workshops, για το Youthpass, το Europass και την Πρακτική Άσκηση, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος. 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ κ. Παναγιώτης Καλδής, ο Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας κ. Θεόδωρος Ξάνθος, ο Πρόεδρος του ΙΚΥ ομ. Καθ. κ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρης και ο Αντιπρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Αναστάσιος Μανδραπήλιας.

 

Ευχαριστούμε όσους γιορτάσατε μαζί μας! Όλα ξεκινούν με το Erasmus+!

 

Δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

https://shorturl.at/fyB89

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: 

https://shorturl.at/lyOR3

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

 

#activeyouths #oenef #EDWesternMacedonia #ErasmusPlusYouthGR #EuropeanSolidarityCorpsGR #eurodeskgreece #ErasmusDays2023 #ErasmusPlus #ErasmusPlusIKY #ErasmusPlusGreece