Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2021

Το European Youth Event (EYE) συγκεντρώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο χιλιάδες νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής, για να διαμορφώσει και να μοιραστεί τις ιδέες του για το μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας (European Youth Event (EYE) είναι μια μοναδική ευκαιρία για άτομα 16 έως 30 ετών να αλληλοεπιδρούν προσωπικά και διαδικτυακά, και να ανταλλάξουν απόψεις με εμπειρογνώμονες, ακτιβιστές, influencers και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, το Στρασβούργο.

 

Το EYE2021 θα διοργανώσει εικονικές δραστηριότητες από τις 4 Οκτωβρίου, μέχρι το κύριο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2021, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο εικονικές όσο και πραγματικές δραστηριότητες στο Στρασβούργο, καθώς και νέες υβριδικές μορφές.

 

Το EYE2021 είναι το αποκορύφωμα της διαδικασίας διαβούλευσης των νέων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Για να συμπληρώσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η ομάδα του EYE αναζητά ενεργές και αφοσιωμένες ομάδες που επιθυμούν να οργανώσουν μια φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του EYE2021 στις 8-9 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο.

 

 

Ενόψει της διοργάνωσης :

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί ενεργές και αφοσιωμένες ομάδες να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2021 (EYE2021). Οι ομάδες θα λάβουν οικονομική συνδρομή στο κόστος ταξιδιού και διαμονής τους. Οι ομάδες επιλέγονται με βάση τη δέσμευσή τους και την εξαιρετική προοπτική που φέρνουν στην εκδήλωση. Θα δοθεί προτεραιότητα σε ομάδες με αναπηρίες ή που προέρχονται από αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές ή από μειονεκτικό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.

 

Λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία της COVID-19, ο αριθμός των συμμετεχόντων που επιτρέπεται στο Στρασβούργο είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια θα αντιμετωπίζονται βάσει προτεραιότητας.

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 2 Ιουνίου, 23:59 CEST

 

Σύνδεσμος για αίτηση για χρηματική ενίσχυση

 

 

Επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναζητά ενεργές ομάδες που επιθυμούν να οργανώσουν μια δραστηριότητα στην εκδήλωση.

 

Οι προτάσεις πρέπει να είναι πρωτότυπες, διαδραστικές και να ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή του κοινού.

 

Όλες οι επιλεγμένες προτάσεις θα δημοσιευτούν στο επίσημο πρόγραμμα EYE2021 και θα είναι ανοικτές για το κοινό που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.

 

Οι καλύτερες προτάσεις ενδέχεται να λάβουν οικονομική συνεισφορά στο κόστος ταξιδιού και διαμονής τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 2 Ιουνίου, 23:59 CEST

 

Υποβολή προτάσεων εδώ

 

Επίσημη ιστοσελίδα: εδώ