Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης στη Φλώρινα

Το Europe Direct Δυτικής ΜακεδονίαςΌμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα EPAS του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, γιορτάζοντας την Ημέρα της Ευρώπης, σας προσκαλούν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας (Πλατεία Γεωργίου Μόδη - Μεγ. Αλεξάνδρου 4-6) για μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργανώνουν, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, με ώρα έναρξης 11:30 π.μ. 

 

Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου και σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η 9η Μαΐου είναι και ημέρα νίκης κατά του ναζισμού και του φασισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας των λαών της Ευρώπης. Μία ημέρα όπου το σκοτάδι που είχε απλωθεί στη Γηραιά Ήπειρο έφυγε μία για πάντα. 

 

Αρχικά θα πραγματοποιηθούν σύντομοι χαιρετισμοί και έπειτα θα ακολουθήσει το διαδραστικό κομμάτι της εκδήλωσης με δράσεις/δραστηριότητες όπως επιδαπέδια παιχνίδια με τίτλο “Ευρωγνώστες” που αφορά σε γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οφέλη του Ευρωπαίου πολίτη, info kiosk για την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας τα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps αλλά και σχετικά με την πληροφόρηση των νέων για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, ώστε να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Παράλληλα οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «EPAS: Σχολεία – Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου αλλά και θα συνομιλήσουν με πολίτες της Φλώρινας, συμβάλλοντας ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Ιουνίου 2024. 

 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας  - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα EPAS του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

 

Μείνετε Συντονισμένοι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56 

 

Οι Νέοι Μπροστά!