Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής στην εκδήλωση «Οι Ευρωπαϊκές Διαστάσεις για την Ισότητα των Φύλων»

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν υβριδική εκδήλωση διαλόγου με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές Διαστάσεις για την Ισότητα των Φύλων», την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 19.00.

 

Καταξιωμένοι ομιλητές, με εμπειρία στη διαμόρφωση πολιτικών για την ισότητα των φύλων, θα σκιαγραφήσουν το ρόλο της γυναίκας στην Ευρώπη του αύριο. Φορείς, σύλλογοι και πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν ερωτήματα και να συμβάλλουν στο διάλογο. Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, κ. Κώστας Φιλιππίδης, ενώ, στο κεντρικό πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχει ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, Επικεφαλής του ED Δυτικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ένα δημόσιο φόρουμ όπου κυριαρχεί η κατάθεση απόψεων για την οικοδόμηση της αυριανής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι πολίτες με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων. 

 

 

Καθώς η εκδήλωση θα έχει υβριδική μορφή, η δια ζώσης συμμετοχή θα ενισχυθεί με τη δυνατότητα συμμετοχής μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Bασικό σημείο διαλόγου θα είναι το ισόγειο αμφιθέατρο του κτιρίου της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης και παράλληλα, θα  αναπτυχθεί ομάδα διαλόγου στις εγκαταστάσεις του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (7ης Νοεμβρίου 9).

 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει η Καθηγήτρια, κα Δόμνα Μιχαήλ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΠΔΜ.

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νεών Φλώρινας αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή της δράσης. 

 

Η συμμετοχή των πολιτών μπορεί να γίνει είτε δια ζώσης στους ανωτέρω χώρους, τηρώντας τα μέτρα αποτροπής διάδοσης της COVID -19, είτε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας zoom στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://us02web.zoom.us/j/82928516056

Meeting ID: 829 2851 6056

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ρίτα Τσιούρα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Κατερίνας Δαδαμόγια, στο τηλέφωνο 2461351556 ή στο info@kozani.pdm.gov.gr, είτε να επισκεφθείτε την έδρα του ED Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση: 7ης Νοεμβρίου 9, να καλέσετε στο 2385101446 ή να επικοινωνήσετε στο info@europedirect-oenef.eu.