Εκπαιδευτική επίσκεψη της διαχειριστικής ομάδας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο Γυμνάσιο Αμμοχωρίου

 

Εκπαιδευτική συνάντηση με τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αμμοχωρίου, πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

 

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), Κώστας Φιλιππίδης, ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες σχετικά με τις βασικές επιδιώξεις και τον ρόλο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του φορέα μας για την αφύπνιση των νέων και την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία των πολιτών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δημιουργία της Ε.Ε, στην ιστορία της, στον ρόλο των θεσμικών της οργάνων, στο τι συμβολίζει η Ημέρα της Ευρώπης και πώς την γιορτάζουμε, στις αξίες και προταιρεότητές της, καθώς και στο πώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση καλύτερη τη ζωή μας. Στη συνέχεια, μίλησε για τα δικαιώματα και πλεονεκτήματα που έχουν οι μαθητές/τριες ως Ευρωπαίοι Πολίτες αλλά και για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Τέλος, επεσήμανε τις ευκαιρίες για τους νέους/εες μέσα από τα προγράμματα κινητικότητας που υλοποιεί ο ΟΕΝΕΦ και τις δυνατότητες που προκύπτουν για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την ομαλότερη μετάβασή τους στην αγορά εργασίας. 

 

Η συνεργάτιδα του ED Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Κωνσταντίνου, ανέλαβε τον συντονισμό διαδραστικού παιχνιδιού γνώσεων (kahoot) σχετικά με την ΕΕ, τονίζοντας τους λόγους που οι νέοι και νέες πρέπει να αδράξουν κάθε ευκαιρία κινητικότητας που προσφέρει ο ΟΕΝΕΦ, μέσω του προγράμματος Erasmus+ και European Solidarity Corps. Το διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων Kahoot, ενθουσίασε τα παιδιά, με ερωτήματα εμπέδωσης που αφορούν στις πολιτικές και προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις μαθήτριες και μαθητές για την πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση και την υπευθυνότητα και ζήλο που επέδειξαν, καθώς και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, για την άψογη συνεργασία.

 

 

#weareyouthwork #οιΝέοιΜπροστά  #activeyouths 

 

 

Δείτε εδώ τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/oenef 

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/activeyouths/

 

Διεύθυνση: 7ης Νοεμβρίου 9 | Φλώρινα, 53100 

Email: info@oenef.eu

Τηλ: +30 2385 10 14 46

 

Οι Νέοι Μπροστά! 

 

Παρακάτω ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.