Εκπαιδευτική επίσκεψη της διαχειριστικής ομάδας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο Γυμνάσιο Κλεινών

Εκπαιδευτική συνάντηση με τους/τις μαθητές/τριες της Α', Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κλεινών, πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Νικόλαο Γεράση και την εκπαιδευτικό, κ. Χριστίνα Σιάπα, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

 

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, η συνεργάτιδα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Κωνσταντίνου, ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες σχετικά με τις βασικές επιδιώξεις και τον ρόλο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δημιουργία της Ε.Ε, στην ιστορία της, στον ρόλο των θεσμικών της οργάνων, στις προτεραιότητές της καθώς και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. 

 

Στη συνέχεια, ο συνεργάτης του Κέντρου, Άκης Δημητρίου, αναφέρθηκε στα δικαιώματα και πλεονεκτήματα που έχουν οι μαθητές/τριες ως Ευρωπαίοι Πολίτες, αλλά και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Ακολούθως, μίλησε για τις ευκαιρίες και τα προγράμματα κινητικότητας που υλοποιεί ο ΟΕΝΕΦ και για τις δυνατότητες που προκύπτουν για τους/τις νέους/νέες, ως μέλη του ΟΕΝΕΦ. 

 

Οι συνεργάτες του ED Δυτικής Μακεδονίας τόνισαν τους λόγους που οι νέοι και νέες πρέπει να αδράξουν κάθε ευκαιρία κινητικότητας που προσφέρει ο ΟΕΝΕΦ μέσω του προγράμματος Erasmus+ και European Solidarity Corps, για εκπαιδευτικές και διαπολιτισμικές εμπειρίες εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Η συνάντηση είχε αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα με την εφαρμογή του διαδικτυακού παιχνιδιού γνώσεων Kahoot, το οποίο ενθουσίασε τα παιδιά, με ερωτήματα εμπέδωσης που αφορούν στις πολιτικές και προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το πέρας της εκπαιδευτικής επίσκεψης, τα μέλη της διαχειριστικής ομάδας του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, μοίρασαν δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλους τους συμμετέχοντες/ουσες. 

 

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις μαθήτριες και μαθητές για την πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση και την υπευθυνότητα και ζήλο που επέδειξαν, καθώς τον διευθυντή του σχολείου κ. Γεράση Νικόλα και την εκπαιδευτικό κ. Σιάπα Χριστίνα για την άψογη συνεργασία.

Παρακάτω ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό από την εκπαιδευτική συνάντηση.