Εκπαιδευτική συνάντηση του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, της Ε.ΚΑΤ.Ο. και του “LoCo Bus” με το Γυμνάσιο Κλεινών

Εκπαιδευτική συνάντηση με τους/τις μαθητές/τριες της Α', Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κλεινών, πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και η ομάδα συντονισμού του “LoCo Bus” και της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας (Ε.ΚΑΤ.Ο), σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, κ. Νικόλαο Γεράση και την εκπαιδευτικό, κα Χριστίνα Σιάπα, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021.

 

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες σχετικά με τις βασικές επιδιώξεις και το ρόλο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας. Επιπλέον, ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσονται από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω της εμπλοκής των νέων σε αυτές. 

 

Στη συνέχεια, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου, Ευάγγελος Δημητρίου, αναφέρθηκε στα δικαιώματα και πλεονεκτήματα που έχουν οι μαθητές/τριες ως Ευρωπαίοι Πολίτες αλλά και στις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την Ευρωπαϊκή τους ιθαγένεια. Τέλος, μίλησε για τις ευκαιρίες και τα προγράμματα κινητικότητας που υλοποιεί ο ΟΕΝΕΦ και για τις δυνατότητες που προκύπτουν για τους/τις νέους/νέες, γίνοντας μέλος στον ΟΕΝΕΦ.

 

Επιπλέον, στη συνάντηση συμμετείχε και η εθελόντρια από την Ισπανία, Ana Duarte, η οποία πραγματοποιεί Σχέδιο Εθελοντισμού μέσω της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας - Ε.ΚΑΤ.Ο., στην πόλη της Φλώρινας για έξι μήνες. Η Ana αναφέρθηκε στο πώς και για ποιο λόγο επέλεξε να έρθει για εθελοντική εργασία στην Ελλάδα, πως βιώνει την εμπειρία αυτή και τέλος, εξήγησε τους λόγους που ειδικά οι νέοι και νέες πρέπει να αδράξουν κάθε ευκαιρία κινητικότητας που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+, ώστε να βιώσουν μια διαπολιτισμική εμπειρία με όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τρόπο.

 

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Γυμνάσιο Κλεινών, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, προς αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Παρακάτω ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση.